Autoverzekering

Autoverzekering te laat betaald

Wat als ik mijn autoverzekering te laat betaald heb?

Een keer je autoverzekering te laat betalen is niet zo erg en kan iedereen overkomen. De meeste autoverzekeringen worden per automatische incasso geïnd. staat er op dat moment niet genoeg geld op je rekening, dan stuurt de verzekeraar je binnen 14 dagen een herinnering. Betaal je deze herinnering wel op tijd, dan is er geen probleem.

Autoverzekering te laat betaald - Dekking opgeschort

Als je binnen 30 dagen na de afschrijfpoging nóg niet hebt betaald, schort de verzekeraar je dekking op. Je bent dan met terugwerkende kracht niet meer verzekerd. Heb je in de tussentijd schade gemaakt, dan wordt deze niet vergoed door je verzekering. Dit geldt ook voor alle schades die je maakt vanaf het moment dat de dekking is opgeschort.

Te laat betalen - Boete RDW

Behalve dat je geen vergoeding krijgt bij schade, ontvang je ook nog een boete van de RDW als je dekking wordt opgeschort. De RDW controleert of alle auto’s in Nederland verzekerd zijn. als je langer dan twee dagen niet verzekerd bent krijg je hier al een boete voor.

Let op! Het maakt voor de boete van de RDW niet uit of je ook daadwerkelijk met de auto rijdt of niet. Deze dienst controleert alleen aan elk geregistreerd kenteken ook een verzekering is gekoppeld.

Niet op tijd betaald - Schorsing opheffen

Als de dekking is opgeschort krijg je hiervan bericht van je verzekeraar. Deze biedt je de mogelijkheid om alsnog binnen 30 dagen het openstaande bedrag te betalen. Je ontvangt dan een aanmaning waarbij ook incassokosten in rekening worden gebracht. Betaal je alsnog binnen de termijn van 30 dagen de premie en incassokosten, dan wordt de dekking hersteld. Je bent vanaf dat moment weer gewoon verzekerd.

Let op!  Je verzekeraar herstelt de dekking niet met terugwerkende kracht. Schades die je hebt gemaakt in de tijd dat je niet verzekerd was betaal je dus zelf!

Autoverzekering te laat betaald - Royement

Betaal je binnen 30 dagen na de opschorting nog steeds niet? Dan zal de verzekeraar je autoverzekering opzeggen en je royeren. De opzegging wordt geregistreerd in het register van de stichting CIS. Dit register wordt door verzekeraars gecontroleerd als je een aanvraag doet voor een verzekering. Met een CIS-registratie wegens wanbetaling is het in de toekomst moeilijk om een nieuwe autoverzekering af te sluiten.

Let op! Zolang je geregistreerd staat bij CIS wegens wanbetaling kun je eigenlijk alleen een autoverzekering afsluiten bij De Vereende Verzekeringen. Hiervoor betaal je echter wel een fors hogere premie.

Wist je dat...De meeste mensen betalen nog altijd onnodig te veel voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken