Contact

Tweedehands auto verzekeren

Waarop letten bij een tweedehands auto verzekeren?

Zodra je een tweedehands auto gaat ophalen, moet je meteen een verzekering afsluiten? Er zijn wel een aantal zaken waar je even goed op moet letten, zoals de premie, dekking en hoeveel je vergoed krijgt bij een schade. In dit artikel geven we je enkele handige tips, zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en een goede keuze maakt.

1. Autoverzekering tweedehands auto – Check eerst de premie

Zodra je weet welke tweedehands auto je wilt kopen, kun je alvast bereken wat de verzekering voor deze auto gaat kosten. Ga hier je autoverzekering berekenen, zodat je zeker weet of je de autoverzekering van je tweedehands auto kunt betalen.

2. Tweedehands auto verzekeren, houd ook rekening met andere kosten

Koop je een tweedehands auto, dan zijn er, naast de verzekering, ook andere kosten waar je rekening mee moet houden. Denk aan wegenbelasting, onderhoudskosten, brandstofkosten en eventueel een parkeervergunning. Check welke kosten gelden in jouw situatie. Zo weet je echt zeker dat je de auto die je wilt ook kunt betalen. Bekijk hier een overzicht van alle kosten per maand voor je auto?

3. Autoverzekering tweedehands auto, welke dekking?

Wil je een autoverzekering afsluiten voor je tweedehands auto, dan heb je de keuze uit drie dekkingsvarianten:

WA verzekering tweedehands auto

De WA autoverzekering is minimaal verplicht voor elk voertuig. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen. Schade aan je eigen tweedehands auto wordt niet vergoed.

WA beperkt casco autoverzekering tweedehands

De WA beperkt casco autoverzekering biedt een uitgebreidere dekking voor je tweedehands auto. Naast schade die je toebrengt aan anderen, dekt deze ook schade aan je eigen auto als gevolg van brand, diefstal, hagel, aanrijding met dieren, storm en ruitbreuk.

Allrisk verzekeren tweedehands auto

Het meest uitgebreid is de allrisk autoverzekering. Deze biedt namelijk ook dekking voor schade aan je voertuig welke je zelf veroorzaakt hebt.

Is je tweedehands auto nog geen vijf jaar oud, dan is het verstandig deze allrisk te verzekeren. Je auto is nog vrij nieuw en relatief veel waard. In dat geval kun je er maar zeker van zijn dat schades goed zijn gedekt. De WA beperkt casco autoverzekering past vaak het beste bij auto’s tussen de vijf en acht jaar. Voor tweedehands auto’s ouder dan 10 jaar raden we meestal een WA verzekering aan.

Meer weten over welke dekking het beste bij je tweedehands auto past? Lees dan het artikel Autoverzekering kiezen

4. Geld geleend? Verzeker je tweedehands auto allrisk!

Heb je een lening afgesloten voor je tweedehands auto? Dan is het slim je auto allrisk te verzekeren tijdens de looptijd van de lening. Bij een flinke schade of diefstal, krijg je dan in elk genoeg vergoed om de lening terug te betalen. Zo blijf je niet met een schuld zitten terwijl je je auto niet meer kan gebruiken.

5. Tweedehands auto verzekeren, let op aanschafwaarderegeling

Bij een tweedehands auto verzekeren is de aanschafwaarderegeling een belangrijke voorwaarde om op te letten. Deze regeling zorgt dat je bij total loss of diefstal van je tweedehandse auto het bedrag terugkrijgt waarvoor je de auto hebt gekocht. Dat bedrag heet de aanschafwaarde. Een autoverzekering afsluiten met een aanschafwaarderegeling levert je dus een flink hogere schadevergoeding op bij total loss of diefstal.

Om gebruik te kunnen maken van de aanschafwaarderegeling stellen verzekeraars wel voorwaarden. Zo mag de tweedehandse auto als je deze koopt vaak niet ouder dan 5 of 6 jaar zijn. Daarnaast krijg je alleen de eerste 1, 2 of 3 jaar na de aankoop de aanschafwaarde vergoedt.

6. Tweedehands auto: kopen, ophalen en direct verzekeren

Zodra de tweedehands auto op je naam staat, moet deze verzekerd zijn. Dit kan dus zijn als je de auto gaat ophalen bij de dealer. Dan heb je voldoende tijd om thuis eerst je autoverzekering uit te zoeken. Maar besluit je spontaan een auto te kopen van een particulier en wil je er direct mee naar huis rijden, dan moet je dus direct een autoverzekering regelen. Gelukkig heb je dit op Geld.nl al binnen een paar minuten geregeld. Je weet in de meeste gevallen binnen een uur of je voorlopige dekking krijgt en dan kun je met de auto de weg op.

7. Tweedehands auto verzekeren? Vergelijk en bespaar

De premieverschillen tussen autoverzekeringen zijn groot, dat geldt ook bij tweedehands auto’s. Dat loopt op tot wel 600 euro per jaar. Op Geld.nl kun je zelf eenvoudig het grootste aanbod verzekeraars vergelijken. Zo vind je eenvoudig de goedkoopste autoverzekering voor jouw tweedehands auto.

Autoverzekeringen vergelijken

8. Autoverzekering tweedehands auto, check elk jaar je verzekering!

Heb je een autoverzekering afgesloten, vergeet dan niet elk jaar opnieuw je premie en dekking te checken. Premies en voorwaarden van autoverzekeringen kunnen jaarlijks veranderen en het loont om dit regelmatig te vergelijken!

9. Tips om een tweedehands auto te kopen

Bij een tweedehands auto kopen komt, naast verzekeren, veel kijken. Een tweedehands auto kopen is altijd lastig. Daarom heeft Geld.nl voor jou een aantal handige tips om een tweedehands auto te kopen op een rijtje gezet.

Op zoek naar de beste autoverzekering voor je tweedehands auto?Op Geld.nl vind je snel en eenvoudig de best passende autoverzekering voor je tweedehands auto met de laagste premie. Vergelijk nu en bespaar gemiddeld 237 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken >>
Tweedehands auto verzekeren? Vergelijk, kies & bespaar!