Autoverzekering

Tweedehands auto verzekeren

Welke verzekering kies ik voor mijn tweedehands auto?

Wil je een autoverzekering afsluiten voor je tweedehands auto, dan heb je net als bij alle andere auto’s de keuze uit drie dekkingsvarianten:

WA verzekering tweedehands auto 

De WA autoverzekering, verplicht voor elk voertuig, heeft de minst uitgebreide dekking. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen. Schade aan je eigen auto is in geen enkel geval gedekt.

WA beperkt casco autoverzekering tweede hands

De WA beperkt casco autoverzekering biedt een uitgebreidere dekking. Naast schade die je toebrengt aan anderen, dekt deze ook schade aan je eigen auto als gevolg van brand, diefstal, hagel, aanrijding met dieren, storm en ruitbreuk.

Tweedehands auto verzekeren All risk

Het meest uitgebreid is de all risk autoverzekering. Deze biedt namelijk ook dekking voor schade aan je voertuig welke je zelf veroorzaakt hebt.

Hoe tweedehands auto verzekeren?

Dus… welke dekking past bij jouw tweedehands auto? De keuze ligt daarvoor natuurlijk bij jezelf en je eigen wensen. Er zijn echter wel een aantal richtlijnen om je te helpen bij het maken van een keuze. Wij raden je in ieder geval aan te kijken naar de leeftijd en de waarde van de auto.

  • Een oudere auto met een lage waarde kun je vaak het beste WA verzekeren. De vergoeding die je bij een schade ontvangt, weegt niet op tegen de premie die je betaalt voor een uitgebreidere dekking.
  • Is je auto nog geen vijf jaar oud, dan is het verstandig deze all risk te verzekeren. Je auto is nog vrij nieuw en relatief veel waard. In dat geval kun je er maar zeker van zijn dat schades goed zijn gedekt.
  • De WA plus verzekering past vaak het beste bij auto’s tussen de vijf en acht jaar.

Tip!
In het artikel "WA of WA plus?" lees je meer informatie over de keuze tussen deze twee dekkingsvarianten.

Geld geleend voor tweedehands auto

Heb je een autolening afgesloten voor je tweedehands auto of beschik je niet over voldoende middelen om bij een flinke schade, totaal verlies of diefstal een vervangende auto te kopen? Dan is het slim je auto uitgebreider te verzekeren tijdens de looptijd van de lening. Zo blijf je niet met een lening zitten terwijl je je auto niet meer kan gebruiken.

Betaal niet onnodig te veel voor je autoverzekering!Vergelijk zelf het grootste aanbod autoverzekeringen en vind de verzekering tweedehands auto met de laagste premie en beste dekking. De autoverzekering van je keuze vraag je vervolgens binnen enkele minuten online aan. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar op je verzekering 2e hands auto! Autoverzekering vergelijken