Autoverzekering

Autoverzekering voor 1 maand

Hoe autoverzekering voor een maand afsluiten?

Soms heb je maar voor een korte periode een autoverzekering nodig, bijvoorbeeld omdat je tijdelijk met een buitenlands kenteken rijdt of omdat je vorige auto kapot is en je even een andere auto hebt. Ook al rijd je maar één maand in een auto, een autoverzekering afsluiten is altijd verplicht. Een autoverzekering voor 1 maand is dan handig. Je hebt dan twee opties om een autoverzekering voor een maand af te sluiten:

  • Autoverzekering op chassisnummer
  • Maandelijks opzegbare autoverzekering

Autoverzekering voor een maand op chassisnummer

Als je een auto met een buitenlands kenteken importeert, vraag je een tijdelijke autoverzekering op chassisnummer aan. Je verzekert de auto dan niet op basis van het kenteken, maar op basis van het unieke chassisnummer van de auto. Dit nummer vind je in de autopapieren en op het frame van de auto.

Let op! Een autoverzekering op chassisnummer biedt maximaal WA dekking en niet elke autoverzekeraar biedt deze WA verzekering op chassisnummer aan.

Gewone autoverzekering voor 1 maand

Een gewone autoverzekering heeft vaak een minimale looptijd van een jaar. Maar tegenwoordig bieden steeds meer verzekeraars autoverzekeringen aan die je maandelijks mag opzeggen, zijn zonder minimale looptijd. Ga je je autoverzekering vergelijken, kijk dan altijd even goed in de voorwaarden wat de opzegtermijn is.

Tip! Voor elke autoverzekering geldt dat je de autoverzekering altijd mag opzeggen zodra je de auto verkoopt. Dit geldt dus ook voor verzekeraars die een minimale looptijd van een jaar hebben.

Je auto goed én goedkoop verzekeren?Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op je autoverzekering! Goedkope autoverzekering