Autoverzekering

Autoverzekering zonder no claim

Hoe werkt een autoverzekering zonder bonus-malus?

Bijna elke verzekeraar van je werkt met een bonus-malusladder. Hiermee bepaalt de verzekeraar hoeveel no-claimkorting je krijgt op basis van je schadevrije jaren. Nadeel hiervan is dat je standaard vijf schadevrije jaren terugvalt per geclaimde schade. Om dit te voorkomen kun je een autoverzekering afsluiten zonder een bonus-malussysteem.

Mogelijkheden autoverzekering zonder bonus-malus

Er zijn maar een paar verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden zonder bonus-malussysteem. In het onderstaande schema zie je welke dit zijn en hoe deze verzekeringen werken:

Verzekering zonder bonus malusHoe werkt het?
Inshared autoverzekeringenInshared werkt met beloningspunten. Elke maand dat je klant bent, krijg je meer punten. Inshared reserveert elk jaar 80 procent van de premie-inkomsten voor schadeafhandeling. Blijkt aan het einde van het jaar dat dit bedrag niet helemaal is gebruikt, dan wordt het overgebleven deel verdeelt over de klanten. Hoe meer punten je hebt, hoe groter het deel dat je krijgt. Claim je toch een schade, dan krijg je over het betreffende jaar geen beloningspunten.
Ditzo autoverzekeringenDeze autoverzekering kent alleen een bonusladder. Je kunt dus nooit negatieve schadevrije jaren hebben bij Ditzo. Op de laagste trede van de bonus-malusladder betaal je 100 procent premie, voor elk schadevrij jaar dat je opbouwt, krijg je korting.
De KilometerverzekeringDeze verzekeraar kijkt niet naar je schadevrije jaren, maar bepaalt aan de hand van het aantal kilometers dat je rijdt hoeveel premie je betaalt. Hoe minder kilometers je rijdt, hoe lager de premie. Aan het begin van het jaar geef je op hoeveel kilometer je verwacht te rijden. Op basis hiervan bepaalt De Kilometerverzekering je premie. Blijkt aan het einde van het jaar dat je meer kilometers hebt gereden, dan moet je bijbetalen. Heb je minder dan het afgesproken aantal kilometers gereden, dan krijg je geld terug.

Autoverzekering zonder bonus-malus niet altijd voordeliger

Een autoverzekering zonder bonus-malussysteem lijkt misschien aantrekkelijk, omdat je niet meer premie gaat betalen als je schade rijdt. Maar waar veel mensen niet bij stil staan, is dat de verzekeraar achter de schermen je schadevrije jaren wel bijhoudt en deze doorgeeft aan Roy-Data als je je autoverzekering opzegt. Heb je in de verzekerde periode schades gereden, dan heb je misschien toch minder schadevrije jaren dan je dacht en betaal je bij een nieuwe verzekeraar ineens een fors hogere premie.

Let op!  Soms zitten bij verzekeraars zonder bonus-malussysteem addertjes onder het gras. Zo gaat na je eerste schadeclaim bij de all risk verzekering van Inshared je eigen risico omhoog.

Autoverzekering zonder no claim vergelijken

Je bent dus zeker niet altijd voordeliger uit met een autoverzekering zonder bonus-malus. We raden dan ook altijd aan een eerst een objectieveve vergelijking te maken. Omdat Geld.nl het grootste aanbod autoverzekeringen vergelijkt, weet je niet alleen zeker dat je de beste autoverzekering vindt. Vaak krijg je ook nog een hoge korting als je de verzekering via ons afsluit. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt voor je autoverzekering.

Wist je dat...

De meeste mensen onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? check het snel! Vergelijk zelf het grootste aanbod autoverzekeringen en vind de verzekering met de laagste premie en beste dekking. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken