Autoverzekering

Autoverzekering zonder eigen risico

Is er een autoverzekering zonder eigen risico?

Er zijn maar een paar verzekeraars waarbij je een autoverzekering afsluit zonder verplicht eigen risico. Bij schade aan je eigen auto hoef je, als de verzekering tot uitkering overgaat, zelf niets te betalen. Hier staat tegenover dat de premie vaak wel hoger is. Als je minder verzekeringspremie wilt betalen, is het dus verstandig om te kiezen voor een verzekering met een iets hoger vrijwillig eigen risico.

Geen eigen risico en hoge no claim

Wil je een autoverzekering afsluiten en ben je bereid om wat meer premie te betalen? Dan is een autoverzekering zonder eigen risico een prima optie. Als je een hoge no claim korting hebt opgebouwd, kan het aantrekkelijk zijn te kiezen voor een dergelijke autoverzekering zonder eigen risico. Je ontvangt ten slotte al een flinke korting op je verzekeringspremie. De extra korting voor het gekozen eigen risico zal hierdoor lager uitvallen.

Verzekering zonder eigen risico - Vrijwillig eigen risico

Naast het verplichte eigen risico bestaat er ook een vrijwillig eigen risico. Je bepaalt hierbij zelf of je wél of géén vrijwillig eigen risico wilt bij je autoverzekering. Een autoverzekering zonder vrijwillig eigen risico kent meestal een hogere verzekeringspremie dan een autoverzekering met een hoog vrijwillig eigen risico. Verzekeraars belonen de klant namelijk voor het risico wat ze zelf willen dragen. Bij schade zal een gedeelte van het bedrag wel uit eigen zak betaald moeten worden. Als je een autoverzekering afsluit is het altijd verstandig om eerst de premies te vergelijken met verschillende eigen risico bedragen. Zo zie je al snel dat de verschillen groot zijn.

Eigen risico bij WA verzekering

Bij autoschade die valt onder de WA autoverzekering geldt meestal geen eigen risico. Schade die met je auto toebrengt aan anderen wordt door de verzekeraar volledig vergoed. Het is bij een WA verzekering niet mogelijk om, in ruil voor een lagere premie, een eigen risico te nemen.

Betaal niet onnodig te veel voor je autoverzekering!

Vergelijk zelf het grootste aanbod autoverzekeringen zonder eigen risico en vind de verzekering met de laagste premie en beste dekking. De autoverzekering van je keuze vraag je vervolgens binnen enkele minuten online aan. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken