Autoverzekering

Barst in voorruit

Wat dekt de verzekering bij een barst in voorruit?

Een barst in de voorruit is een veel voorkomende schade bij auto’s. Als je alleen een WA deking hebt, betaal je de kosten zelf. Bij WA plus en all risk autoverzekeringen wordt ruitschade wél bijna altijd vergoed. Soms betaal je wel een stuk eigen risico en verzekeraars maken een onderscheid tussen repareerbare en niet-repareerbare ruitschade:

Repareerbare scheur in voorruit

Als de barst in je autoruit gerepareerd kan worden met een harsinjectie, laat de verzekeraar meestal het eigen risico gedeeltelijk vervallen. Ook heeft de reparatie geen invloed op je schadevrije jaren. Je zakt dus niet op bonusmalus ladder.

Niet-repareerbare barst voorruit

Is de barst in de voorruit niet te repareren? Dan moet de ruit worden vervangen. Dit wordt door de verzekeraar niet-repareerbare schade genoemd. Bij vervanging van de ruit zal de verzekeraar wel het volledige eigen risico hanteren. Ook kan het claimen van zo'n niet-repareerbare ruitschade ten kosten gaan van je schadevrije jaren. Dit heeft dan weer gevolgen voor de korting op je premie autoverzekering.

Barst in auto ruit en aangesloten bedrijven

Verzekeraars hebben vaak afspraken gemaakt met bepaalde ruitschadeherstelbedrijven. De keuze van het ruitschadeherstelbedrijf is ook nog van invloed op je eigen risico. Wanneer je kiest voor een bedrijf waar je verzekeraar geen afspraken mee heeft gemaakt, krijg je soms minder vergoed of moet je het eigen risico zelf betalen.

Niet te repareren ruitschade geclaimd? Check dan nu je autoverzekering! Soms gaat je premie namelijk omhoog na een schadeclaim en kun je flink besparen door over te stappen. Vergelijk daarom nu  het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel je kunt besparen! Autoverzekeringen vergelijken