Autoverzekering

Bedrijfsauto verzekeren

Waarop letten bij bedrijfsauto verzekeren?

Als je een bedrijfsauto koopt, moet je verplicht minimaal een WA-dekking afsluiten. De auto moet vanaf de dag dat het kenteken op naam van het bedrijf staat verzekerd zijn. Net als bij de normale autoverzekering, kun je bij een bedrijfsautoverzekering kiezen uit drie soorten dekkingen:

  • WA verzekering
  • WA beperkt casco autoverzekering
  • Aall risk autoverzekering

Let op: Je kunt een bedrijfsautoverzekering niet zelf online afsluiten, omdat er sprake kan zijn van BTW-aftrek. Vaak heeft een verzekeraar ook aanvullende gegevens nodig. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de spullen die met het voertuig vervoerd worden.

WA verzekering bedrijfsauto

De verplichte WA verzekering vergoedt alleen schade die jij met je bedrijfsauto toebrengt aan anderen.

WA beperkt casco bedrijfsauto verzekering

De WA beperkt casco autoverzekering dekt een aantal schades aan je eigen auto, bestel- of vrachtwagen. Zo is het voertuig verzekerd voor inbraak, ruitschade en schade aan of verlies van het eigen voertuig door bijvoorbeeld brand of diefstal.

All risk bedrijfsautoverzekering

Tot slot heb je de all risk autoverzekering. Bij deze verzekeringsvorm ben je ook verzekerd voor schade aan jouw eigen auto, bestel- of vrachtauto. Bij een all risk bedrijfsautoverzekering maakt het verder niet uit wie schuldig is aan de ontstane schade.

Autoverzekering bedrijfsauto - Schade aan lading

Schade aan lading of gereedschappen is niet standaard meeverzekerd bij een bedrijfsautoverzekering. Bij de meeste verzekeraars van een bedrijfsauto kun je hier wel een extra verzekering voor afsluiten zoals transport en logistiek polissen.

Autoverzekering bedrijfsauto - Schade tijdens privéreis

Krijg je een ongeluk tijdens een privéreis, dan levert dit verzekeringstechnisch vaak geen problemen op. Een bedrijfsautoverzekering is ook van toepassing op het moment dat de auto, die op naam van het bedrijf via een bedrijfsautoverzekering verzekerd is, privé wordt gebruikt.

Een nieuwe en betaalbare autoverzekering afsluiten?Belangrijk is dat de verzekering past bij jou en je auto! Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen en zie direct hoeveel jij kunt besparen. Autoverzekeringen vergelijken