Autoverzekering

Brandschade auto

Wat vergoedt je verzekering bij brandschade auto?

Of brandschade door je autoverzekering wordt vergoed, hangt helemaal af van de dekking die je hebt. Heb je een WA beperkt casco of all risk autoverzekering? Dan wordt brandschade auto gewoon vergoed. Heb je alleen een WA dekking, dan wordt de schade aan je auto door brand helaas niet vergoed.

Let op! Brandschade door vandalisme wordt alléén gedekt door je all risk autoverzekering en gaat wél ten koste van je schadevrije jaren. Tenzij de brandschade auto later nog verhaald wordt op de dader.

Auto in de brand - Schade claimen tips

Heeft je auto in de brand gestaan, dan zijn er een paar dingen die je sowieso moet doen als je de brandschade auto gaat claimen:

  • Maak foto’s van de schade en de situatie waarin deze is ontstaan
  • Doe altijd aangifte bij de politie als het gaat om vandalisme
  • Probeer getuigen te verzamelen, bijvoorbeeld via social media
  • Meld de brandschade auto bij je verzekeraar of tussenpersoon
  • Ga naar een aangesloten hersteller en betaal minder of geen eigen risico

Auto uitgebrand en eigen risico

De WA beperkt casco en all risk autoverzekeringen hanteren een eigen risico. Dit betekent dat je een deel van de reparatiekosten zelf betaalt. De hoogte van het eigen risico bij brandschade auto verschilt per verzekeraar en vind je in de voorwaarden van je autoverzekering.

Auto in de brand, hoe nu verder?

Wanneer je auto is uitgebrand en niet meer te herstellen is, dan verklaart de verzekeraar je auto total loss. Meer hierover lees je in het artikel ‘Auto total loss verklaard’. Ben je verzekerd voor brandschade, neem dan contact op met de alarmcentrale van je autoverzekeraar. Die zorgt ervoor dat je uitgebrande auto naar de garage gesleept wordt en dat jij thuisgebracht wordt of eventueel een vervangende auto krijgt.

Brandschade auto geclaimd?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim en ben je mogelijk goedkoper uit als je overstapt. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel jij kunt besparen! Goedkoopste autoverzekering