Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Brommerverzekering

Welke brommerverzekering kiezen?

Naast een brommerrijbewijs heb je voor scooters, snorfietsen en bromfietsen ook een brommerverzekering nodig. Wanneer je een bromfiets koopt ben je dus verplicht om deze minimaal met een WA-dekking te verzekeren. Er bestaan 3 soorten brommer verzekeringen:

  • WA-brommerverzekering - Bij deze brommerverzekering is schade aan je eigen brommer niet gedekt. Deze brommerverzekering dekt alléén schade die je bij anderen veroorzaakt.
  • WA plus casco brommerverzekering - Deze brommerverzekering biedt ook dekking tegen diefstal. Er moet dan wel minimaal een ART-goedgekeurd slot van categorie 3 of hoger op je brommer zitten.
  • All risk brommerverzekering - Deze brommerverzekering vergoedt ook schade aan je eigen brommer als gevolg van een aanrijding door eigen schuld. 

Let op! Is je brommer opgevoerd, dan biedt meestal geen enkele brommerverzekering dekking!

Goedkope brommerverzekeringen afsluiten

Je bromfiets verzekeren doe je gewoon zelf online. Een brommerverzekering sluit je namelijk bij verschillende verzekeringsmaatschappijen af. Net als bij een autoverzekering verschillen ook de brommerverzekering van premie en voorwaarden. Sommige verzekeraars vragen een hogere premie wanneer je in de stad woont en ook betalen jonge bromfietsbestuurders vaak een hogere premie.

Tip! Brommerverzekering afsluiten? Neem dan even contact op met ons Service Team via 040 – 751 3968.

Brommerverzekering - eigen risico

Wil je een goedkope brommerverzekering afsluiten? Dan kun je ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Maar let op, de goedkoopste brommerverzekering is niet altijd de beste verzekering voor je brommer. Voorkom verrassingen en kijk altijd goed naar de voorwaarden, voordat je een verzekering afsluit. Zo kan de schadeafhandeling per verzekeraar verschillen. Ook werken niet alle verzekeringsmaatschappijen met een verplicht eigen risico. Dit kan, bij eventuele schade, aardig wat geld schelen.