Autoverzekering

Brommobiel verzekeren

Waarop letten bij brommobiel verzekeren?

Heb je een brommobiel, dan ben je wettelijk ook verplicht er een brommobiel verzekering voor af te sluiten. De minimale brommobiel verzekering die je moet afsluiten is een WA verzekering. Dat is een brommobiel verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid, die alleen de schade vergoedt die jij met je brommobiel aan een ander toebrengt.

Tip! Zoek je een passende verzekering brommobiel? Neem dan contact op ons Service Team via telefoonnummer 040-751 3968.

Brommobiel verzekering 16 jaar

Omdat een brommobiel thuishoort in de categorie bromfietsen, mogen bestuurders vanaf 16 jaar een brommobiel besturen. Ben je op zoek naar een brommobiel en ben je tussen 16 jaar en 24 jaar, dan kan het afsluiten van een verzekering brommobiel wel lastiger zijn dan wanneer je ouder bent. Aan jonge bestuurders stellen verzekeraars namelijk vaak strengere acceptatie-eisen. Daarnaast heb je meestal nog geen of weinig opgebouwde schadevrije jaren, waardoor de premie van een brommobiel verzekering vaak hoger uitvalt.

Kosten brommobiel verzekeren

De kosten van een brommobiel verzekering hangen, behalve van je leeftijd en je schadeverleden, af van je gekozen dekking brommobiel verzekering. Een standaard verzekering brommobiel heeft alleen een dekking voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze is uit te breiden met een dekking voor diefstal- en een dekking voor aanrijdingschade. Het is belangrijk om vooraf dus goed na te denken hoe uitgebreid je de brommobiel wilt verzekeren.

Wist je dat...De meeste mensen onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Check het snel! Vergelijk heel makkelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en zie hoeveel jij kunt besparen. Autoverzekeringen vergelijken