Autoverzekering

Buitenlands kenteken verzekeren

Kan ik in Nederland een buitenlands kenteken verzekeren?

Het is Nederland bijna onmogelijk een autoverzekering af te sluiten voor een auto met een buitenlands kenteken. Een auto met een buitenlands kenteken verzeker je in het land van herkomst. Importeer je als inwoner van Nederland een auto uit het buitenland, dan moet je het buitenlands kenteken deze binnen 30 dagen omzetten naar een Nederlands kenteken. Je mag als inwoner van Nederland ook eigenlijk niet met een buitenlands kenteken rondrijden op de Nederlandse wegen.

Tip! Neem voor een eendagskenteken verzekering contact op met ons Service Team via 040 – 751 3968.

Buitenlands kenteken verzekeren - Auto keuren

Als je in Nederland een auto wilt invoeren ben je verplicht deze auto te laten keuren bij een keuringsstation va de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Om de auto op het keuringsstation te krijgen kun je een trailer reglen, maar ook zelf rijden. Je moet dan wel een eendagskenteken regelen!

Buitenlandse auto verzekeren - Eendagskenteken

In tegenstelling tot het verzekeren van een auto met buitenlands kenteken is het wél mogelijk om een auto te verzekeren met een eendagskenteken. Dit is ook verplicht als je met de auto de weg op gaat. Je moet dan namelijk minimaal een WA verzekering hebben.

Tip! Wil je een eendagskenteken verzekering? Dit duurt een paar dagen. Het is dus verstandig om de verzekering minimaal een week vóór de RDW-keuring af te sluiten.

Wist je dat...De meeste mensen betalen nog altijd onnodig te veel voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Goedkoopste autoverzekering