Contact

Buitenlandse auto verzekeren

Kun je een auto met buitenlands kenteken verzekeren in Nederland?

Je kunt geen buitenlandse auto verzekeren in Nederland zolang de auto een buitenlands kenteken heeft. Ben je maar tijdelijk in Nederland, dan is je buitenlandse autoverzekering gewoon geldig. Woon je Nederland? Dan moet je de auto overschrijven op een Nederlandse kenteken. Hiervoor moet je eerst een tijdelijke autoverzekering aanvragen, totdat je een Nederlands kenteken hebt en een 'normale' autoverzekering afsluit.

Buitenlandse auto verzekeren - Procedure invoer

Een geïmporteerde auto moet je eerst laten keuren bij een RDW-keuringspunt. Hier betaal je ook meteen de belastingen voor het invoeren van de auto. Daarna ontvang je de kentekenbewijzen en mag je een Nederlands kenteken laten maken. Met dit Nederlandse kenteken gelden voor je buitenlandse auto dezelfde regels als voor Nederlandse auto’s. Het is dan namelijk ook geen buitenlandse auto meer, maar een Nederlandse auto. Op dat moment mag je zelf kiezen bij welke verzekeraar je de autoverzekering afsluit en welke verzekeringsvorm je kiest.

Buitenlandse kenteken tijdelijk verzekeren in Nederland

Voor je deze autoverzekering kunt afsluiten, moet je dus eerst langs het RDW-keuringspunt. Als je de buitenlandse auto op een aanhanger naar het keuringspunt rijdt, hoef je geen verzekering voor je auto af te sluiten. Maar als je de auto zelf naar het keuringspunt rijdt ben je wél verplicht om een tijdelijke verzekering af te sluiten. Dit doe je met een zogenoemde eendagskenteken verzekering. Meer hierover lees je in het artikel Autoverzekering voor 1 dag. Je moet deze verzekering op tijd aanvragen, omdat de verwerking een paar dagen duurt. Je kunt dus niet direct de volgende dag na het keuringsstation rijden.

Let op! De meeste verzekeraars bieden deze verzekering voor je buitenlandse auto niet aan. Meestal kom je uit op verzekeraars die zich specialiseren in het verzekeren van oldtimers.

Auto overgezet op Nederlands kenteken? Kies de laagste premie!Je wilt voor je Nederlandse autoverzekering natuurlijk niet teveel betalen! Vergelijk op Geld.nl het grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering! Goedkope autoverzekering
;