Autoverzekering

Camperverzekering

Is een camperverzekering verplicht?

Een camper is een motorrijtuig en valt daarom onder de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Dat betekent dat je jecamper, net als een auto, minimaal met een WA dekking moet verzekeren. Deze verzekering dekt alleen schade die je met je camper aan anderen toebrengt. Je bent met deze verzekering dus niet gedekt voor eigen schade aan je camper.

Beste camperverzekering - WA dekking 

Bij een camperverzekering zijn er, net als bij de autoverzekering, naast de WA verzekering nog twee dekkingsvariant te onderscheiden:

  • WA beperkt casco verzekering
  • WA verzekering + volledige casco (all risk)

WA-beperkt casco camperverzekering

De WA beperkt casco verzekering biedt ook dekking bij schade aan je eigen camper. Denk hierbij aan schade die ontstaat door brand, diefstal, ruitbreuk, storm, natuurrampen en aanrijding met dieren.

Beste Camperverzekering - All risk dekking

Wil je een nog uitgebreidere verzekering voor je camper? Kies dan de all risk verzekering. Deze all risk camperverzekering biedt naast de dekking bij beperkt cascoverzekering nog wat extra’s. Zo is je camper met deze verzekering ook verzekerd voor aanrijdingschade, zelfs als het je eigen schuld is. De inventaris van de camper is bij de volledig casco camperverzekering meestal ook meeverzekerd.

Wat is de beste camperverzekering?

Over het algemeen geldt bij een camperverzekering dat hoe uitgebreider de dekking, hoe duurder de verzekering is. De goedkoopste camperverzekeringen zijn dus meestal de WA verzekeringen. Maar deze bieden over het algemeen ook de minste dekking.

Welke dekkingsvariant jij nodig hebt voor je camper ligt aan de waarde van de camper. Heb je al een wat oudere kampeerauto dan is een WA verzekering meestal voldoende. Maar als je een gloednieuwe camper hebt gekocht met veel luxe extra’s, dan wil je misschien wel het meest uitgebreide pakket van de WA verzekering + volledig casco.

Camperverzekering afsluiten

Als je een camperverzekering wilt afsluiten is het slim om eerst de alle camperverzekeringen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Welke camperverzekering voor jouw camper het meest geschikt is, zal vooral afhangen van de waarde en de leeftijd van de camper.

Tip! Neem daarom eerst even contact op met ons Service Team via 040-751 3968. Zij helpen jou dan met het vergelijken van camperverzekeringen voor de best passende camperverzekering tegen de laagste premie.

Betaal jij ook nog altijd te veel voor je autoverzekering?Check het snel! Vul je kenteken in en zie hoeveel goedkoper je autoverzekering kan. Stap over en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Goedkoopste autoverzekering