Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Cataloguswaarde auto

Wat is de catalogus waarde auto?

De cataloguswaarde is de nieuwe prijs die je betaalt voor je auto, inclusief btw, Bpm en eventuele accessoires. De catalogusprijs is belangrijk bij een nieuwe autoverzekering afsluiten of wanneer je een auto van de zaak gaat rijden. De autoverzekeraar bepaalt namelijk aan de hand van de cataloguswaarde auto je verzekeringspremie. Rijdt je een auto van de zaak, dan berekent de Belastingdienst je bijtelling over de catalogusprijs auto.

Voorbeeld bijtelling fiscale waarde auto

Afhankelijk van je auto krijg je een bijtelling van 4 tot 25 procent van de cataloguswaarde auto. Hoe zuiniger je auto, hoe lager deze bijtelling.

Stel de cataloguswaarde auto is 15.000 euro en je bijtelling is 10 procent. Dit is dus een bedrag van 1.500 euro. De Belastingdienst ziet dit als voordeel van het privégebruik. Je werkgever telt dit bedrag op bij je brutoloon. Hij betaalt hier wel loonbelasting en premie volksverzekeringen over, waardoor je een lager netto loon ontvangt.

Cataloguswaarde auto en je autoverzekering

Omdat autoverzekeraars meer geld kwijt zijn bij schade aan een dure auto dan bij een goedkopere auto, bepalen deze de verzekeringspremie aan de hand van de cataloguswaarde. Hoe hoger deze is, des te meer premie je betaalt. Dat wil gelukkig niet zeggen dat je ook per se veel geld kwijt bent voor je autoverzekering. Online vergelijk je hier namelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op premie en voorwaarden. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste autoverzekering vindt en niet onnodig te veel betaalt!

Nieuwe auto verzekeren?Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl