Autoverzekering

Dekking autoverzekering wijzigen

Mag je de dekking van je autoverzekering wijzigen?

Er zijn verschillende redenen om de dekking van je autoverzekering te wijzigen. Bijvoorbeeld als je auto ouder wordt en een all risk verzekering niet meer aantrekkelijk is. In principe mag je altijd tussentijds de dekking van je autoverzekering aanpassen. Al heeft dit natuurlijk wel gevolgen voor je verzekeringspremie. Deze wordt duurder als je de dekking uitbreidt en goedkoper als je kiest voor een mindere dekking. Wil je de dekking autoverzekering wijzigen, dan heb je keuze uit drie dekkingsvarianten:

Let op: Je mag de dekking van je autoverzekering niet met terugwerkende kracht aanpassen. Als je een wijziging doorgeeft, gaat die altijd pas in vanaf het moment dat deze door je verzekeraar is doorgevoerd.

Tussentijds je autoverzekering wijzigen

Bij sommige verzekeraars mag je alleen je autoverzekering aanpassen aan het eind van je contractperiode. Al maken ze bij tussentijds uitbreiden van je dekking autoverzekering meestal nog wel een uitzondering.

Hoe dit bij je eigen autoverzekering is geregeld vind je terug in de voorwaarden. Heb je een autoverzekering afgesloten bij Geld.nl en wil je de dekking autoverzekering wijzigen? Neem dan contact op met ons Service Team via telefoonnummer 040 - 751 39 68. Zij kijken voor jou of het mogelijk is om je dekking autoverzekering aan te passen en waar je eventueel goedkoper uit bent.

Betaal jij ook onnodig te veel voor je autoverzekering?Ontdek het snel. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op premie en voorwaarden. Stap over en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Autoverzekeringen vergelijken