Autoverzekering

Autoverzekering wijzigen

Wanneer moet je de dekking van je autoverzekering wijzigen en hoe doe je dat?

Verandert er iets aan je persoonlijk gegevens? Ga je bijvoorbeeld verhuizen? Of koop je een andere auto? Dit soort wijzigingen moet je altijd zo snel mogelijk doorgeven aan je autoverzekering. Het kan natuurlijk ook zijn dat je de dekking van je autoverzekering wilt wijzigen, bijvoorbeeld als je auto ouder wordt en een all risk verzekering niet meer aantrekkelijk is. Ook deze wijziging kun je doorgeven aan je verzekeraar of tussenpersoon. In alle gevallen krijg je een nieuwe polis met je nieuwe gegevens en soms ook een nieuwe premie. In dit artikel geven we je 4 handige tips bij het aanpassen van je verzekering.

1. Per wanneer autoverzekering wijzigen?

Een verhuizing of een andere auto kun je altijd direct doorgeven aan je verzekeraar of tussenpersoon. Je autoverzekering wijziging gaat dan per direct in.

Het aanpassen van de dekking van je autoverzekering kan niet altijd meteen. Bij sommige autoverzekeraars mag dat pas op de einddatum van je polis (meestal na een jaar). Vraag je verzekeraar of tussenpersoon naar de mogelijkheden.

2. Autoverzekering wijzigen en invloed op je premie

Je autoverzekering wijzigen heeft bijna altijd invloed op je premie. Als je de dekking van je autoverzekering verlaagt, bijvoorbeeld van all risk naar beperkt casco, betaal je minder premie. Bij een uitgebreidere dekking, zoals van WA naar WA+, gaat je premie omhoog.

Maar ook een adreswijziging of een nieuwe auto heeft invloed op je premie. De autoverzekeraar heeft je huidige premie bepaald op basis van de auto die je destijds had en het adres waar je toen woonde. Dus als de gegevens wijzigen, verandert ook je premie. Ga daarom altijd verzekeringen vergelijken om te zien of je huidige verzekering nog wel de beste deal is als je je autoverzekering wilt wijzigen.

3. Autoverzekering aanpassen? Maak eerst een vergeijking!

Omdat bijna elke wijziging van je autoverzekering invloed heeft op je premie, raden we je aan om eerst een vergelijking te maken. Misschien is bij een andere dekking, voertuig of adres, wel een andere autoverzekeraar voordeliger voor jou. Door bij je autoverzekering vergelijken op Geld.nl de nieuwe gegevens in te vullen, zie je direct welke autoverzekering de laagste premie heeft voor jou. Zo betaal je nooit te veel!

4. Wijzigen autoverzekering - Hoe regel je het?

Op de website van je autoverzekeraar of in je persoonlijke online omgeving vind je eenvoudig hoe je een wijziging van je autoverzekering kunt doorgeven. Heb je je autoverzekering afgesloten via een tussenpersoon, geef je de wijziging ook door aan je tussenpersoon.

Heb je een autoverzekering afgesloten bij Geld.nl en wil je deze wijzigen? Neem dan contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 040 - 751 39 68. Onze financiële experts kijken voor jou of het mogelijk is om je autoverzekering aan te passen en waar je eventueel goedkoper uit bent.

Autoverzekering wijzigen? Eerst vergelijken!Omdat een wijziging aan je autoverzekering bijna altijd invloed heeft op je premie, raden we je aan eerst een vergelijking te maken. Misschien is en andere verzekering wel goedkoper voor je nieuwe situatie. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en vind de voordeligste premie voor je nieuwe situatie. Autoverzekeringen vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;