Autoverzekering

Deuk in auto

Wordt een deuk in auto vergoed door autoverzekering?

Een deuk in auto wordt niet altijd verzekerd. Dit hangt onder andere af van de oorzaak en dekking van je autoverzekering:

  • Een WA verzekering vergoedt geen schades aan je eigen auto. De WA-verzekering vergoedt namelijk alleen schades die je toebrengt aan anderen.
  • Een WA beperkt casco autoverzekering vergoedt autoschades alleen als je zelf geen invloed hebt op de oorzaak, zoals bij storm of diefstal.
  • Een all risk autoverzekering vergoedt ook schades door eigen schuld en vandalisme.


Tip!
Rijdt iemand anders een deuk in jouw auto? Dan kun je de schade verhalen op de WA-verzekering van de tegenpartij.

Deuk in auto dader onbekend

Het komt regelmatig voor dat iemand schade veroorzaakt aan een auto en daarna doorrijdt. Als de dader onbekend is en de schade is aantoonbaar veroorzaakt met een motorrijtuig, dan kun je een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. In het artikel 'Schade zonder dader' lees je hoe dit werkt en aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Tip! Als je een volledig cascoverzekering (all risk) hebt, kun je de schade gewoon claimen bij je eigen verzekeraar. Deze zal dan voor jou een claim indienen bij het Waarborgfonds.

Doe altijd aangifte van een deuk in auto

Belangrijk is in elk geval altijd dat je aangifte doet van de toegebrachte schade en dat je probeert eventuele getuigen te achterhalen. Dit helpt het Waarborgfonds of je verzekeraar om de dader achteraf alsnog op te sporen en de schade op hem of haar te verhalen.

Deuk in auto geclaimd? Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel je kunt besparen! Auto goedkoop verzekeren