Autoverzekering

Diefstal uit auto

Wanneer is diefstal uit auto verzekerd?

Je autoverzekering vergoedt diefstal uit auto lang niet altijd. Een WA autoverzekering biedt bijvoorbeeld géén dekking voor autoschade als gevolg van diefstal. Met een beperkt casco of all risk autoverzekering krijg je wel een vergoeding voor schade door diefstal uit auto. Hieronder vallen alle onderdelen van de auto die de fabriek standaard meelevert met de auto.

Let op! Krassen en een ingetikt raam vallen dus wél onder de dekking, maar je navigatiesysteem of andere spullen die je zelf in de auto legt meestal niet. Check de voorwaarden van je autoverzekering om zeker te weten wat wordt vergoed!

Spullen uit auto gestolen - Aparte accessoire verzekering

Vergoedt je verzekeraar accessoires niet of niet voldoende, dan heb je soms de mogelijkheid om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. Deze vergoedt wél spullen die je zelf in de auto legt, maar alleen als je er zelf voor zorgt dat de kans op diefstal zo klein mogelijk is. Zo mag je de spullen niet zichtbaar achterlaten in de auto. Ook vergoedt de verzekeraar alléén schade als er sporen van braak zijn.

Diefstal uit auto, dekking vanuit inboedelverzekering

Waar je misschien minder snel aan denkt is je inboedelverzekering. Vaak geldt er namelijk een buitenhuisdekking voor je inboedelverzekering, die bijvoorbeeld gestolen spullen uit je auto vergoedt. De maximale vergoeding is meestal maar zo'n 250 euro als je geen uitgebreide dekking hebt. Is dit te weinig? Sluit dan een aanvullende buitenhuisdekking af bij je inboedelverzekering.

Tip! Een uitgebreidere buitenhuisdekking? Op Geld.nl kun je eenvoudig elke inboedelverzekering vergelijken op premie en voorwaarden. Zo vind je snel de inboedelverzekering die het best bij je past, tegen de laagste premie.

Autodiefstal verzekering en schade claimen

Doe altijd meteen aangifte bij de politie zodra je diefstal uit auto ontdekt en neem zo snel mogelijk contact op met je autoverzekeraar. Vergoedt deze de gestolen spullen uit je auto niet? Neem daarna pas contact op met je inboedelverzekeraar met de vraag of deze iets voor je kan betekenen.

Voor je autoverzekering moet je een Europees Schadeformulier invullen en opsturen, samen met zo veel mogelijk bewijs over de diefstal, bijvoorbeeld foto’s van de schade. Schade bij je inboedelverzekering claimen doe je door telefonisch een schadeformulier aan te vragen of deze via de website van je verzekeraar te downloaden.

Tip! Ben je via Geld.nl verzekerd? Neem dan contact op met ons Service Team via telefoonnummer 040-751 39 68 als er iets uit je auto is gestolen. Onze medewerkers helpen je graag met het claimen van de schade.

Schade door diefstal uit auto geclaimd?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel je kunt besparen! Vergelijk autoverzekering