Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Diefstal uit auto

Wanneer is diefstal uit auto verzekerd?

Je autoverzekering vergoedt diefstal uit auto lang niet altijd. Een WA verzekering biedt bijvoorbeeld al geen dekking voor schade als gevolg van diefstal. Met een beperkt casco of all risk autoverzekering krijg je wél een vergoeding voor diefstal uit auto. Deze verzekeringen vergoeden namelijk de schade aan je auto die de dief heeft veroorzaakt. Hieronder vallen alle onderdelen van de auto die de fabriek standaard meelevert met de auto. Krassen en een ingetikt raam vallen dus onder de dekking, maar je navigatiesysteem of andere spullen die je zelf in de auto legt meestal niet.

Tip! Controleer de voorwaarden van je autoverzekering hier even goed op. Soms geldt er een maximumbedrag bij diefstal uit auto.

Spullen uit auto gestolen - Aparte accessoire verzekering

Vergoedt je verzekeraar accessoires niet of niet voldoende, dan heb je soms de mogelijkheid om hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Deze vergoedt wel spullen die je zelf in de auto legt, maar alleen als je er zelf voor zorgt dat de kans op diefstal zo klein mogelijk is. Zo mag je de spullen niet zichtbaar achterlaten in de auto. Ook vergoedt de verzekeraar alleen schade als er sporen van braak zijn.

Diefstal uit auto, dekking vanuit inboedelverzekering

Waar je misschien minder snel aan denkt, is je inboedelverzekering. Vaak geldt er namelijk een buitenhuisdekking voor je inboedelverzekering, die bijvoorbeeld gestolen spullen uit je auto vergoedt. De maximale vergoeding ligt meestal maar op ongeveer 250 euro als je geen uitgebreide dekking hebt. vind je dit te weinig? Dan kun je een aanvullende buitenhuisdekking afsluiten bij je inboedelverzekering.

Tip! Wil je een uitgebreidere buitenhuisdekking? Op Geld.nl kun je eenvoudig elke inboedelverzekering vergelijken op premie en voorwaarden. Zo vind je snel de inboedelverzekering die het best bij je past, tegen de laagste premie.

Autodiefstal verzekering en schade claimen

Doe altijd meteen aangifte bij de politie zodra je diefstal uit auto ontdekt en neem zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar. In eerste instantie natuurlijk je autoverzekering, zeker als er sprake is van schade aan je auto. Als je verzekeraar de gestolen spullen niet wil vergoeden, neem je contact op met je inboedelverzekeraar om de schade te claimen. Zo claim je misschien de schade aan je auto bij een andere verzekeraar dan de gestolen spullen uit de auto. Meld wel altijd even dat je ook een schade bij een andere verzekeraar claimt.

Voor je autoverzekering moet je een Europees Schadeformulier invullen en opsturen, samen met zo veel mogelijk bewijs over de diefstal, bijvoorbeeld foto’s van de schade. Om een schade bij je inboedelverzekering te claimen, vraag je telefonisch een schadeformulier aan of je downloadt deze via de website van je verzekeraar.

Tip! Ben je via Geld.nl verzekerd? Neem dan contact op met ons Service Team via telefoonnummer 040-751 39 68 als er iets uit je auto is gestolen. Onze medewerkers helpen je graag met het claimen van de schade.

Betaal jij ook onnodig te veel voor je autoverzekering?Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken