Autoverzekering

Doorrijden na aanrijding

Wat doen bij doorrijden na aanrijding?

Als je merkt dat de bestuurder doorrijdt, noteer dan altijd het kenteken. Met het kenteken kan vaak (diefstal van kentekenplaten uitgesloten) de eigenaar van de auto achterhaald worden en dus wie verantwoordelijk is. Lukt het om wat voor reden dan ook niet om het kenteken te noteren? Doe dan een beroep op het Waarborgfonds Motorverkeer.

Doorrijden na aanrijding - Dader onbekend

Is en blijft de dader onbekend, dan kun je je autoverzekering niet aanspreken voor de schade. In plaats van de schade melden bij de verzekeraar, kun je dan een beroep doen op het Waarborgfonds. Voldoe je aan de gestelde voorwaarden, dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding uit het fonds.

Doorrijden na schade - Verzekering

Wat het gevolg is van doorrijden na een aanrijding voor de dekking van je autoverzekering, hangt af van de vraag of de dader onbekend is of dat je via het kenteken de gegevens hebt kunnen achterhalen. Is dat laatste het geval, dan zal de schade op de (verzekeraar van de) dader worden verhaald.

Doorrijden na ongeval – Art 7 Wegenverkeerswet

Doorrijden na aanrijding is strafbaar volgens artikel 7 van de Wegenverkeerswet. In dit wetsartikel staat dat het verboden is de plaats van het ongeval te verlaten als je schade of letsel hebt veroorzaakt, zonder dat je je gegevens hebt achtergelaten. Het maakt daarbij dus niet uit of degene die doorrijdt schuld heeft aan de aanrijding of niet. Iemand die na een aanrijding doorrijdt, heeft nog twaalf uur de tijd om zich alsnog vrijwillig te melden bij de politie. Doet hij dat niet, dan is hij strafbaar.

Zelf autoschade geclaimd?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel je kunt besparen! Autoverzekeringen vergelijken