Contact

Dure auto verzekeren

Waar kan ik een dure auto verzekeren?

Heb je eindelijk die dure auto van je dromen aangeschaft? Dan wil je jouw kostbare voertuig natuurlijk goed verzekeren. Een autoverzekering afsluiten voor je dure of exclusieve auto is niet altijd even eenvoudig. De premie is vaak hoog. Ook stellen verzekeraars flinke eisen aan de beveiliging van je voertuig. Wil je jouw dure auto goed én voordelig verzekeren? Je leest hier precies hoe je dat doet.

Tip! Benieuwd naar de mogelijkheden voor het verzekeren van je dure auto en direct weten hoeveel je hiervoor betaalt? Dan kun je hier snel en eenvoudig je autoverzekering berekenen.

1. Verzeker je dure auto all risk!

Heeft jouw auto een cataloguswaarde van 70.000 euro of meer? Dan spreken verzekeraars van een dure auto. Bij schade aan dure voertuigen lopen de kosten van de reparaties vaak flink in de papieren. Kies daarom altijd voor een all risk autoverzekering. Je bent dan niet alleen verzekerd voor schade die je bij andere voertuigen veroorzaakt, maar ook voor veel schades aan je eigen auto. In het artikel Wanneer all risk verzekeren lees je meer tot welke leeftijd en waarde van de auto all risk verzekeren verstandig is.

2. Voordelig je dure auto verzekeren? Vergelijk en bespaar!

Flink besparen op je premie? De ene autoverzekering is de andere niet. De premies lopen immers behoorlijk uiteen per verzekeraar. Online verzekeringen vergelijken zorgt ervoor dat je direct de goedkoopste autoverzekering met de beste dekking vindt voor je dure auto. Zo bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar.

Autoverzekeringen vergelijken

3. Check de beveiliging van je dure auto

Verzekeraars stellen vaak aanvullende eisen aan de beveiliging van je dure auto. Bij diefstal of inbraak worden er immers flinke bedragen uitgekeerd. Vaak is een SCM Klasse Voertuigvolgsysteem een vereiste (voorheen SCM-klasse 4/5). De eisen verschillen per verzekeraar. Blijkt dat je dure auto niet aan de beveiligingseisen van de verzekeraar voldoet? Dan krijg je bij diefstal een lager bedrag of zelfs helemaal niks uitgekeerd. Check dus altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

4. Dure auto verzekeren en de nieuwwaarderegeling

Stel je voor: je rijdt je dure auto total loss, of het voertuig wordt gestolen. Voor dit soort situaties bestaat de nieuwwaarderegeling. Je verzekeraar keert dan een bedrag uit dat hoog genoeg is om een soortgelijke auto terug te kopen. Bij veel verzekeraars zit er echter een maximumbedrag aan de nieuwwaarderegeling. Is jouw auto duurder dan dit bedrag? Dan kun je dus niet dezelfde auto terugkopen. Kijk hier dus goed naar als je een autoverzekering met een nieuwwaarderegeling afsluit.

Let op! Check ook hoelang de nieuwwaarderegeling geldig is. Dit verschilt namelijk per verzekeraar. Bij veel verzekeraars is de geldigheid standaard één jaar. In sommige gevallen is de regeling twee of drie jaar geldig.

Verzekering voor je dure auto? Er zijn veel mogelijkheden

Er komt veel kijken bij het verzekeren van je kostbare auto. Toch zijn er veel mogelijkheden. Je bent niet per se aangewezen op een speciale verzekeraar die zich enkel richt op dure en exclusieve auto’s. Er zijn tegenwoordig veel reguliere verzekeringsmaatschappijen die een aantrekkelijke premie bieden voor dure auto’s.

Je dure auto voordelig verzekeren? Op Geld.nl vergelijk je de autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je direct de beste deal voor jouw auto en bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken
Dure auto verzekeren? Vergelijk, kies & bespaar!
;