Autoverzekering

Eendagskenteken

Wat is een eendagskenteken en waar vraag ik dit aan?

Een eendagskenteken is een kenteken voor één dag. Het speciale kenteken wordt aangevraagd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Het eendagskenteken kan om verschillende redenen aangevraagd worden. Bijvoorbeeld omdat je een auto importeert en hiermee zelf naar een RDW keuringsstation wilt rijden of om een kentekenplaat die ongeldig is verklaard opnieuw te activeren.

RDW eendagskenteken aanvragen

Als je een auto koopt in het buitenland en deze wilt invoeren moet je deze verplicht laten keuren bij een RDW-keuringsstation. De auto kan op een trailer gebracht worden naar dit station, maar je kunt er ook voor kiezen om de auto er zelf naartoe te rijden. Bij dit laatste moet je voor de keuring van de RDW wel een eendagskenteken aanvragen.

Tip! Als je een afspraak maakt om je auto op een RDW-keuringsstation te laten keuren, vraag je direct online een speciaal kenteken voor één dag aan bij de RDW. Het kentekennummer wordt vervolgens naar je opgestuurd.

Eendagskenteken maken

Wanneer je het kentekennummer hebt ontvangen moet je zelf een kentekenplaat laten maken. De afmetingen voor het eendagskenteken staan in de brief. Het kentekennummer moet zwart zijn en de achtergrond kleur is wit. Met de zelfgemaakte kentekenplaat mag je de auto, op de dag van de keuring, van en naar het keuringsstation en het BPM-aangiftepunt rijden en weer terug.

Eendagskenteken en de Belastingdienst

Heb je een auto gekocht in een ander EU-land dan Nederland? Dan moet je omzetbelasting betalen. Bij een bpm-aangiftepunt van de Belastingdienst doe je hiervan aangifte. Bij alle zestien RDW-keuringsstations zit een bpm-aangiftepunt van de Belastingdienst.

Kosten eendagskenteken verzekeren

Wanneer je met een auto de weg opgaat, moet je verplicht je auto verzekeren. Dit geldt ook voor auto’s met een eendagskenteken. De auto moet op de dag van keuring verzekerd zijn. Een autoverzekering voor één dag sluit je maar bij een paar verzekeringsmaatschappijen af. Wil je een eendagskenteken verzekeren?Neem even contact op met ons Service Team via 040-751 3968. Zij helpen je graag!

Let op! Wij kunnen alleen een eendagskenteken regelen wanneer deze minimaal 5 werkdagen van te voren bij ons wordt aangevraagd!

Staat er een auto op je naam? Dan is een verzekering verplicht! Door online autoverzekeringen te vergelijken vind je altijd de goedkoopste verzekering voor jouw auto. Autoverzekeringen vergelijken