Autoverzekering

Eendagskenteken verzekeren

Hoe auto met eendagskenteken verzekeren?

Als je met een auto op de openbare weg gaat rijden, ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Naast een gewone autoverzekering bestaat er ook een kortlopende autoverzekering. Deze verzekering wordt ook wel eendagskenteken verzekering genoemd. Een autoverzekering afsluiten met eendagskenteken doe je wanneer je een tijdelijk kentekennummer hebt. Bijvoorbeeld als je een auto importeert uit het buitenland.

Tip! Eendagskenteken verzekeren?Neem dan contact op met de medewerkers van ons service team. Zij regelen voor jou snel een passende verzekering. Bel 040-751 3968.

Kortlopende autoverzekering

Een eendagskenteken verzekering is een tijdelijke autoverzekering en geldt soms maar één dag. In de meeste gevallen is een auto met een eendagskenteken verzekering echter 15 dagen verzekert. Zodra je een eendagskenteken verzekering afsluit, ontvang je van je verzekeraar de groene kaart.

Wanneer eendagskenteken verzekering nodig?

Als je een auto importeert, moet het voertuig gekeurd worden door de Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW). Je kunt er voor kiezen om de auto op een trailer naar het keuringsstation te brengen, maar je mag de auto ook zelf rijden wanneer je een eendagskenteken hebt. Deze speciale autoverzekering is alleen als WA verzekering af te sluiten.

Auto importeren - Eendagskenteken verzekeren

Wanneer je een auto importeert, moet je aantal een aantal stappen doorlopen. Hieronder een kort overzicht van de te nemen stappen en belangrijke zaken waar je mee te maken krijgt.

  1. Laat je auto keuren door de RDW - Vraag voor de keuring eventueel een gratis eendagskenteken aan en sluit een eendagskenteken verzekering af. Is de auto nog niet APK-gekeurd? Dan kan je dit direct bij de RDW laten doen. 
  2. Betaal belasting voor de auto (BPM) - Wanneer de auto van buiten de EU komt betaal je invoerrechten. Importeer je een nieuwe auto vanuit een EU-land? Dan moet je ook BTW betalen. Voor auto’s van buiten de EU geldt dit altijd. 
  3. Laat een kentekenplaat maken - Wanneer je aan de bovenstaande verplichtingen voldoet, ontvang je per post het kentekenbewijs. Hier mee laat je een kentekenplaat maken bij een erkende kentekenplatenfabrikant. 
  4. Je moet een autoverzekering afsluiten
  5. Betaal motorrijtuigenbelasting - Daarnaast ontvang je een acceptgiro van de Belastingdienst voor de motorrijtuigenbelasting.

Auto zonder kenteken verzekeren - Eendagskenteken verzekering

Een eendagskenteken verzekering sluit je ook af bij een auto met een buitenlands kenteken of een auto zonder kenteken. Als je auto geen (definitief) Nederlands kenteken heeft, kun je de auto soms ook op het chassisnummer verzekeren. Het chassisnummer of framenummer is een uniek identificatienummer dat elk toegelaten wegvoertuig moet hebben. In het kentekenbewijs staat vermeld waar je het chassisnummer kunt vinden. Mogelijke plekken waar het nummer kan zijn ingeslagen zijn onder andere:

  • Op rechtervoorpoot onder de aandrijfas 
  • Voor bijrijdersstoel, in bovenplaat chassis 
  • Tussen dorpel en bijrijdersstoel op de bodemplaat

Eendagskenteken verzekering afsluiten

Eendagskenteken verzekeren? Een kentekenverzekering voor één dag wordt niet door alle verzekeringsmaatschappijen aangeboden. Wanneer je een eendagskenteken verzekering afsluit, heeft een verzekeringsmaatschappij een aantal gegevens nodig. Zo moet de verzekeringsmaatschappij weten om wat voor type auto het gaat. Naast het chassisnummer, je persoonlijke gegevens en de ingangsdatum van de verzekering moet je ook het land van herkomst opgegeven worden. Vervolgens kan er een verzekeringspolis worden opgemaakt.

Tip! Het is slim om de autoverzekering minimaal een week voor de keuring af te sluiten. De verzekeringsmaatschappij moet namelijk een groene kaart opsturen en dat duurt soms een paar werkdagen.

Staat er een auto op je naam?Dan is een autoverzekering verplicht! Door online het grootste aanbod verzekeringen te vergelijken vind je altijd de goedkoopste verzekering voor je auto. Autoverzekering vergelijken