Autoverzekering

Eenzijdig ongeval

Wat te doen bij schade door eenzijdig ongeval?

Schade aan je auto door een eenzijdig ongeval moet je zo snel mogelijk melden bij je verzekeraar. Ook als je een WA- of beperkt casco autoverzekering hebt is het belangrijk schade als gevolg van een eenzijdig ongeval te melden. Raak je bijvoorbeeld een lantaarnpaal, dan komt er vaak een claim van Rijkswaterstaat. Heb je een autoverzekering via Geld.nl afgesloten, neem dan bij schade telefonisch contact op met ons Service Team telefoonnummer: 040 751 3968.

Eenzijdig ongeval en de verzekering

Bij een eenzijdig ongeval ben je zelf aansprakelijk voor de geleden schade. Heb je een WA of WA beperkt casco autoverzekering, dan zal de verzekeraar de kosten daarom niet vergoeden.

Eenzijdig ongeluk - All risk autoverzekering

Met een all risk autoverzekering ben je wél verzekerd voor schade door een eenzijdig ongeval. Vul wel direct na het ontstaan van de schade een schadeformulier in. Omdat het om een eenzijdig ongeval gaat, hoef je de gegevens van de tegenpartij uiteraard niet in te vullen. Wel is het verstandig de naam- en adresgegevens van eventuele getuigen te noteren en foto’s te maken van de schade. Zodra de verzekeraar het ingevulde schadeformulier ontvangt, zal deze de schade afhandelen.

Schade eenzijdige aanrijding claimen of niet?

Een schadeclaim indienen bij je autoverzekering is niet zonder gevolgen. Zo val je terug in schadevrije jaren en dus betaal je waarschijnlijk een hogere premie. Is de schade als gevolg van het eenzijdige ongeval klein, dan is het soms voordeliger deze uit eigen zak te betalen. Ga altijd na of dit het geval is voor je besluit een schadeclaim bij je verzekeraar in te dienen.

Schade geclaimd na eenzijdig ongeval?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en ontdek hoeveel je kunt besparen! Goedkope autoverzekering