Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Eerste autoverzekering

Waarop letten bij eerste autoverzekering?

Als jonge automobilist betaal je meer premie voor autoverzekeringen dan iemand die al wat langer zijn of haar rijbewijs heeft. Autoverzekeraars zien bestuurders tussen de 18 en 24 jaar namelijk als een verhoogd risico, omdat zij relatief vaker schade rijden. Dit risico verrekenen verzekeraars in de premie die je betaalt. Daarnaast heb je als je je eerste autoverzekering afsluit nog geen schadevrije jaren opgebouwd, waardoor je ook geen korting krijgt op premie. Goed je eerste autoverzekering vergelijken is dus enorm belangrijk om niet onnodig te veel te betalen voor je autoverzekering.

Premie autoverzekering eerste auto laag houden

Toch zijn er wel dingen die je kunt doen om de premie voor je autoverzekering zo laag mogelijk te houden. Kies bijvoorbeeld voor een zo eenvoudig mogelijk auto en het liefst een tweedehandse. Bij het bepalen van de premie kijkt de autoverzekeraar namelijk ook naar het soort auto dat je wilt verzekeren. Hoe zwaarder en duurder de auto, hoe hoger je premie wordt. Door te kiezen voor een lichte, niet te dure auto, houd je dus de premie van je verzekering betaalbaar.

Tip! Liever je geld aan leuke zaken uitgeven? Bespaar dan ook op je zorgverzekering. Vergelijk en vind de jongeren zorgverzekering met de laagste premie.

Eerste auto verzekeren - Kleine schades zelf betalen

Omdat je aan het begin van je eerste autoverzekering nog op nul schadevrije jaren staat, kun je bij het claimen van een schade als snel negatieve schadevrije jaren krijgen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je meer premie betaalt, maar ook dat het lastiger wordt om een verzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar als je wilt overstappen. Kleine schades kun je daarom vaak beter zelf betalen. Zo voorkom je dat je terugvalt in schadevrije jaren en kun je een mooie korting opbouwen.

Eerste autoverzekering afsluiten?

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Expert