Autoverzekering

Eigen risico huurauto

Hoe werkt eigen risico huurauto?

Als je een auto huurt, regelt de verhuurder hiervoor een autoverzekering. De premie daarvan is verwerkt in de huur die je betaalt. Rijd je echter schade met de huurauto, dan betaal je eigen risico. De hoogte van je eigen risico staat in het huurcontract en hangt af van het verhuurbedrijf zelf en van de auto dat je huurt. Het eigen risico varieert van honderden tot soms wel duizend euro. Bij sommige verhuurbedrijven kun je het eigen risico afkopen in ruil voor een hogere huurprijs. Dit is natuurlijk alleen slim als het extra premiebedrag lager is dan het eigen risico zelf!

Let op: Bij veel verhuurbedrijven betaal je als jongere tot 24 jaar een hoger eigen risico dan andere automobilisten.

Eigen risico huurauto verzekeren

In plaats van je eigen risico afkopen, sluit je bij sommige verhuurbedrijven en verzekeraars speciale verzekering af. Je betaalt hiervoor een vaste premie per dag. Ook hier geldt dat je altijd eerst moet kijken of de premie wel opweegt tegen het eigen risico dat je betaalt bij schade.

Eigen risico huurauto verzekerd via creditcard

Sommige banken en creditcardmaatschappijen bieden je automatisch een verzekering voor het eigen risico van je huurauto aan wanneer je betaalt met je creditcard. Of dit ook voor je eigen bank of creditcardmaatschappij geldt vind je terug in de voorwaarden.

Tip! Bij schade aan je huurauto biedt je reisverzekering vaak dekking voor vervangend vervoer. Het artikel ‘Reisverzekering huurauto’ lees je hoe dit precies werkt.

Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering?Ontdek het snel. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op premie en voorwaarden. Stap over en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Goedkoopste autoverzekering