Autoverzekering

Eigen risico leaseauto

Hoe werkt eigen risico private lease?

Alles over je leaseauto en je autoverzekering vind je terug in je leasecontract. In het leasecontract is vaak een verplicht eigen risico bij schade opgenomen. Dit eigen risico leaseauto komt bij privégebruik voor je eigen rekening, maar bij zakelijk gebruik voor rekening van je werkgever.

Wat is eigen risico leaseauto?

Het eigen risico leaseauto is het bedrag dat je zelf betaalt als je schade rijdt. Het maakt voor de verzekeraar niet uit of je de auto privé of zakelijk gebruikt. Maar rijd je schade met de leaseauto onder werktijd, dan is je werkgever wettelijk aansprakelijk voor de schade en dus voor het eigen risico. Natuurlijk alleen als er geen sprake is van opzet of roekeloos rijgedrag. Is de schade ontstaan tijdens privégebruik van je auto, dan betaal je het eigen risico over het algemeen zelf.

Hoe hoog is het eigen risico leaseauto?

De hoogte van het eigen risico leaseauto ligt niet vast en staat in je leasecontract. In het leasecontract staan alle voorwaarden gelden voor je leaseauto. Zo staat er bijvoorbeeld wat je leaseperiode is, maar ook wat de hoogte is van je leasetarief en de regels met betrekking tot je autoverzekering.

Eigen risico private lease

Je kunt een auto leasen via je werkgever, maar het is ook mogelijk privé een auto te leasen. Je leaset dan niet via je werkgever maar als particulier een auto. Je betaalt een maandelijks bedrag aan de leasemaatschappij en mag een vaste periode met de leaseauto rijden. Groot voordeel van particulier leasen is dat onderhoud en schade voor rekening zijn van de leasemaatschappij. Wel geldt er bij schade dus vaak een eigen risico.

Wist je dat...De meeste mensen nog altijd onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Vergelijk autoverzekeringen