Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Eigen risico ruitschade

Hoe werkt het eigen risico bij ruitschade?

Heb je alleen een WA verzekering, dan worden de kosten van ruitschade niet vergoed. Heb je een uitgebreidere autoverzekering afgesloten, dan is ruitschade meestal gedekt. Wanneer door ruitschade de hele ruit vervangen moet worden gaat dit meestal wel ten koste van (een deel van) je eigen risico.

Ruitschade eigen risico - Reparatie

Wanneer het alleen om een kleine ruitschade gaat, spreken verzekeringsmaatschappijen meestal niet je eigen risico aan. Reparatie is namelijk veel goedkoper dan vervanging van de hele ruit. Dat is dus ook voor de verzekeraar voordeliger. Ook is een klein sterretje in je ruit makkelijk te repareren.

Let op! Soms mag reparatie van ruitschade alleen plaatsvinden bij aangesloten herstellers. Doe je dit niet, dan kan het alsnog zijn dat het eigen risico in rekening wordt gebracht.

Eigen risico voorruit vervangen

Bij vervanging wordt dus vaak wel het eigen risico in rekening gebracht. Maar ook hier gelden weer uitzonderingen. Zo komen een aantal autoverzekeraars je financieel tegemoet als je kiest voor een schadebedrijf waar zij afspraken mee hebben gemaakt. Het is daarom slim om dit vooraf uit te zoeken. Dit is eenvoudig te achterhalen door even te bellen met de verzekeraar of te kijken op hun website. Meestal staat het ook vermeld op de groene kaart van de autoverzekering.

Een nieuwe en betaalbare autoverzekering afsluiten?Belangrijk is dat de verzekering past bij jou en je auto! Vergelijk daarom altijd eerst autoverzekeringen. Online is dat nu heel makkelijk. Autoverzekering vergelijken

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk
Service Team Geld.nl