Autoverzekering

Geschorste auto verzekeren

Moet een geschorste auto verzekerd zijn?

Vanaf het moment dat de auto is geschorst bij de RDW, mag je er niet meer de openbare weg mee op en hoef je er ook geen autoverzekering voor te hebben. Een verzekering is pas weer nodig op het moment dat je de schorsing opheft.

Auto geschorst verzekering

Zodra je de auto schorst kun je twee dingen doen:

  • Je autoverzekering opzeggen
  • De dekking tijdelijk opschorten


Tip!
Het voordeel van de dekking opschorten is dat je geen premie meer betaalt, maar dat je nog wel drie jaar lang je schadevrije jaren behoudt. Als je de autoverzekering opzegt, zijn je schadevrije jaren nog maar één jaar geldig.

Geschorste auto verzekeren - Schorsing opheffen

Wil je toch weer in de auto rijden, dan moet je de schorsing opheffen. Vanaf het moment dat je de schorsing opheft, geldt voor de auto ook weer een verzekeringsplicht. Als je de dekking van je verzekering hebt geschorst, is een telefoontje met je verzekeraar voldoende om je auto weer te verzekeren. Heb je de geschorste autoverzekering afgesloten bij Geld.nl? Neem dan contact op met ons Service Team om de verzekering weer ‘aan te zetten’.

Let op! Verzeker je auto zo snel mogelijk na het opheffen van de schorsing. Als de auto twee dagen onverzekerd is, krijg je al een boete van de RDW.

Een geschorste auto opnieuw verzekeren?

Vergelijk dan eerst het grootste aanbod autoverzekeringen en vind de verzekering met de laagste premie en beste dekking. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken