Autoverzekering

Goedkope auto wegenbelasting

Wat is de auto met minste wegenbelasting?

Heb je een auto, dan betaal je wegenbelasting. De belastingdienst kijkt naar verschillende punten om de hoogte van je wegenbelasting te bepalen. Ben je op zoek naar een nieuwe auto en wil je minder wegenbelasting betalen? Let dan op de volgende onderdelen:

  1. Het gewicht van je auto
  2. De brandstof waar je auto op rijdt
  3. De provincie waar je woont
  4. De leeftijd van je auto

Goedkoopste auto wegenbelasting – Het gewicht

Als eerste kijkt de belastingdienst naar het gewicht van je auto. Hoe zwaarder de auto, hoe meer wegenbelasting je betaalt. Zoek je dus de goedkoopste auto wegenbelasting, kies dan een klein, licht model. Bij een kleine, lichte auto hoort vaak ook een goedkope autoverzekering!

Goedkope auto wegenbelasting – De brandstof

De brandstof waar je auto op rijdt, bepaalt voor een groot deel de wegenbelasting die je betaalt. Dit heeft te maken met hoe milieuvervuilend de brandstof is. Van goedkoopste naar duurste is het:

  • Benzine en LPG 3
  • LPG en andere brandstoffen
  • Diesel

Auto’s met een CO2-uitstoot tussen de 1 en 50 gram per kilometer hebben een goedkopere wegenbelasting. Elektrische auto’s met nul gram CO2-uitstoot zijn vrijgesteld van de wegenbelasting. Een auto met goedkope wegenbelasting is er dus een die op benzine rijdt of weinig tot geen CO2-uitstoot heeft.

Goedkoopste auto wegenbelasting – De provincie

Ook de provincie waarin je woont bepaalt de hoogte van je wegenbelasting. Zo betaal je in Zuid-Holland meestal het meest, terwijl Friesland en Noord-Holland goedkopere provincies zijn.

Goedkoopste auto per maand – De leeftijd

Voor oldtimers betaal je geen wegenbelasting, deze zijn vrijgesteld daarvan. Meer informatie over de vrijstelling voor oldtimers en de voorwaarden waaraan je moet voldoen, lees je in het artikel “Wegenbelasting oldtimer”.

Naast wegenbelasting ook besparen op je autoverzekering?Vergelijk dan eenvoudig het grootste aanbod autoverzekeringen. Sluit de autoverzekering van je keuze online af en bespaar tot 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken