Autoverzekering

Groene kaart kwijt

Groene kaart kwijt, hoe nieuwe aanvragen?

De groene kaart wordt ook wel het internationaal verzekeringsbewijs genoemd en ontvang na acceptatie van je autoverzekering van de verzekeraar. Ben je de groene kaart kwijt? Dan kun je een nieuwe groene kaart aanvragen bij je verzekeraar. Meestal doe je dit via internet en krijg je de nieuwe groene kaart via de post thuisgestuurd. Er zijn ook verzekeraars die de groene kaart per e-mail toesturen. Je moet deze dan zelf uitprinten.

Tip! Bewaar deze e-mail goed. Raak je de groene kaart kwijt, dan print je zelf weer een nieuwe groene kaart uit. Deze moet trouwens wel groen zijn!

Groene kaart auto

De groene kaart kan de vorm hebben van een document, maar kan ook een pasje zijn. Dat is afhankelijk van de verzekeraar bij wie je de autoverzekering afsluit. Tegenwoordig plaatsen verzekeraars je verzekeringsgegevens in het centrale informatiesysteem van de RDW. Hierdoor hoef je de groene kaart niet meer verplicht bij je te hebben. Maar verstandig is het wel, zeker wanneer je naar het buitenland gaat.

Met de groene kaart toon je namelijk zowel in Nederland als daarbuiten aan dat je auto verzekerd is. Krijg je een ongeluk, dan gebruik je de groene kaart bij het invullen van het schadeformulier. Je moet hierop bijvoorbeeld het groene kaart nummer invullen. Naast je verzekeringsgegevens vind je op de kaart ook handige telefoonnummers die je in geval van nood kunt bellen, bijvoorbeeld het alarmnummer van je verzekeringsmaatschappij.

Tip! Wil je weten in welke landen de groene kaart wel verplicht is, lees dan het artikel 'Groene kaart verplicht in deze landen'.

Wist je dat...De meeste mensen nog altijd onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Check het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Auto goedkoop verzekeren