Autoverzekering

Groene kaart nummer

Waar staat het groene kaart nummer?

Ga je een autoverzekering afsluiten, dan ontvang je een groene kaart van je verzekeraar zodra je aanvraag is geaccepteerd. Een onderdeel van je groene kaart is het groene kaart nummer. Het groene kaart nummer heb je nodig als je een schadeformulier invult en vind je op je groene kaart onder punt ‘4. Landcode/Code verzekeraar/nummer’, zoals in het voorbeeld hieronder.

Polisnummer groene kaart

Het groene kaart nummer bestaat uit de volgende drie onderdelen:

  • Het polisnummer van je autoverzekering
  • De code van autoverzekeraars
  • De code van het land waarin je woont

Groene kaart nummer

Polisnummer groene kaart schadeformulier

Vul je een schadeformulier in, dan moet je altijd je groene kaart nummer invullen. Is bij de aanrijding een buitenlands kenteken betrokken, dan gebruikt de verzekeraar dat nummer om de juiste gegevens te achterhalen. Vul je op het Europees schadeformulier geen groene kaart nummer in, dan loopt de afhandeling van je schade flinke vertraging op.

Groene kaart niet verplicht, wel verstandig

Tot 1972 was de groene kaart in Nederland verplicht. Sinds die tijd hoef je de groene kaart dus niet meer verplicht bij je te hebben. Maar omdat je nooit weet of je het groene kaart nummer nodig hebt, is het tóch slim om je groene kaart in je auto te hebben liggen. Zeker wanneer je met de auto naar het buitenland gaat. Wanneer je in het buitenland namelijk een ongeluk krijgt, heb je het groene kaart nummer nodig bij het invullen van het schadeformulier.

Auto verzekeren? Betaal niet onnodig te veel!Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar tot wel 600 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken