Autoverzekering

Handelaarskenteken verzekeren

Hoe werkt een handelaarskenteken of groene plaat?

Zonder kenteken en autoverzekering mag je in Nederland de weg niet op. Maar als autohandelaar of garagebedrijf sluit je natuurlijk niet voor elke auto en testrit nieuwe autoverzekeringen af. Een handelaarskenteken, of groene plaat, biedt dan uitkomst. Dit kenteken mag je op alle auto’s binnen je bedrijfsvoorraad bevestigen om er een korte rit mee te maken en is geldig in in heel Nederland, België, Luxemburg en onder voorwaarden in Duitsland.

Tip! Heb je nog geen handelaarskenteken? Vraag deze dan aan bij de RDW.  

Groene platen verzekering

Met een handelaarskenteken verzeker je elke auto die met de groene plaat de weg op gaat. In principe sluit je met een handelaarskenteken alleen een WA verzekering af, wat betekent dat je alleen verzekerd bent voor schade die je auto toebrengt aan anderen. Veel verzekeraars bieden wel een ruime keuze aan uitbreidingen op deze verzekering, bijvoorbeeld voor schades aan je auto zelf door brand of ongelukken.

Let op! Je auto moet wél geregistreerd staan onder de bedrijfsvoorraad, dus je mag het handelaarskenteken niet op je privéauto bevestigen.

Handelaarskenteken verzekeren als onderdeel van pakket

De verzekering van het handelskenteken sluit je bij veel verzekeraars af als onderdeel van een compleet pakket. Dit pakket heet dan bijvoorbeeld ‘garageverzekering’ en heeft naast de verzekering voor het handelaarskenteken ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, brandverzekering, een verzekering voor beschadiging van klanteigendommen en een verzekering voor het totale bedrijfseigendom.

Let op! Kijk wel kritisch naar deze pakketten en ga niet zomaar akkoord met alle aangeboden verzekeringen. Zeker voor een beginnend bedrijf is zo’n pakket erg duur, terwijl je misschien helemaal nog niet veel te verzekeren hebt. Check de voorwaarden van alle pakketten dus goed en beslis zelf wat je wel en niet wilt verzekeren naast de verplichte verzekering.

Wist je dat...De meeste mensen betalen nog altijd onnodig te veel voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken