Contact

Hoe snel autoverzekering regelen?

Hoe snel moet ik mijn autoverzekering regelen?

Stel je voor: je hebt net een nieuwe bolide gekocht en staat te popelen om de weg op te gaan. Voordat dit kan, moet je echter eerst een autoverzekering afsluiten. Op Geld.nl kun je vaak direct een autoverzekering regelen, ook 's avonds en in het weekend.

Hoe snel moet je een autoverzekering regelen?

Vanaf het moment dat je een nieuwe auto op je naam hebt staan, moet je minimaal een WA autoverzekering afsluiten. Dit is wettelijk verplicht in Nederland. Een WA autoverzekering beschermt jou financieel tegen de kosten van schade aan anderen of aan eigendommen van anderen in geval van een botsing of ongeluk. Zonder een autoverzekering mag je de weg niet op. Ook niet dat kleine stukje vanaf de autodealer naar huis.

Let op! Koop je jouw auto bij een garage? Dan is deze doorgaans verzekerd door de garagehouder. Sommige mensen denken dat deze verzekering nog een paar dagen na aankoop van je auto geldig is, zodat je tijd hebt om zelf een autoverzekering af te sluiten. Dit klopt echter niet. Er bestaat niet zoiets als een naverzekering. Sluit daarom zo snel mogelijk zelf een autoverzekering af!

Snel autoverzekering afsluiten? Zó geregeld!

Een autoverzekering regelen is tegenwoordig zo gebeurd. Je auto direct verzekeren via Geld.nl werkt meestal het snelst:

  1. Tijdens je autoverzekering vergelijken vul je enkele persoonlijke gegevens in, zoals postcode, huisnummer, geboortedatum, kenteken, jaarlijkse kilometers en hoeveel schadevrije jaren je hebt.
  2. Kies de gewenste dekking: een WA autoverzekering, beperkt casco autoverzekering of een all risk autoverzekering.
  3. Vervolgens zie je direct de passende autoverzekeringen en kies je eenvoudig de goedkoopste autoverzekering, met laagste prijsgarantie van Geld.nl.
  4. Sluit direct je gekozen autoverzekering af.
  5. Je krijgt meteen te zien of je een voorlopige dekking hebt. Hiermee kun je veilig de weg op totdat je autoverzekering definitief is geaccepteerd.
  6. Je ontvangt een e-mail van Geld.nl zodra je aanvraag definitief is geaccepteerd. Ook ontvang je dan de polis van je autoverzekering.

Wat is de doorlooptijd van een autoverzekering?

De doorlooptijd van een autoverzekering verschilt nogal, vooral als je 's avonds of in het weekend een autoverzekering afsluit. Traditionele verzekeraars zijn dan gesloten, maar online kun je 24/7 een autoverzekering regelen.

Als je via Geld.nl een autoverzekering aanvraagt, krijg je vaak een voorlopige dekking. Hiermee kun je al autorijden totdat de verzekeraar je definitief heeft geaccepteerd. Op werkdagen overdag wordt je aanvraag meestal dezelfde dag nog definitief goedgekeurd. Maar in het weekend of 's avonds kan het wat langer duren.

Tip! In sommige gevallen wordt je autoverzekering geweigerd en krijg je geen voorlopige dekking. Het is dan meestal niet mogelijk om direct een autoverzekering af te sluiten. Neem in dat geval contact op met de financiële experts van Geld.nl, dan kijken we samen met jou of het tóch mogelijk is om ergens een autoverzekering af te sluiten.

Tips snel autoverzekering regelen

Heb je een nieuwe auto gekocht? We geven je graag enkele handige tips waarmee je snel een autoverzekering kunt regelen:

  • Zorg dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt, zoals je persoonlijke gegevens, het kentekenbewijs van je auto en je aantal schadevrije jaren. Lees hier hoe je schadevrije jaren opvragen werkt.
  • Ga altijd eerst verzekeringen vergelijken op Geld.nl. Zo zie je direct welke autoverzekeringen passen bij jouw auto en situatie én hoe hoog je premie wordt. Je kunt op Geld.nl ook kiezen voor de meest duurzame autoverzekering. Dat scheelt je heel wat uitzoekwerk!
  • Denk van tevoren na welke zaken belangrijk zijn voor jou. Wil je bijvoorbeeld dat je autoverzekering dagelijks opzegbaar is, dat je telefonisch contact kunt opnemen met de verzekeraar, dat je vrije reparatiekeuze hebt of dat je gebruik kunt maken van een nieuwwaarderegeling? Al deze opties (en meer) geef je eenvoudig aan in onze vergelijking.
Snel de goedkoopste autoverzekering regelen?

Op Geld.nl vergelijk je alle autoverzekeringen in Nederland. Zo vind je snel de goedkoopste autoverzekering voor jouw auto en situatie! Autoverzekering vergelijken

Snel een goedkope autoverzekering regelen? Vergelijk, kies & bespaar!