Autoverzekering

Autoverzekering hoofdbestuurder

Wie is de hoofdbestuurder voor je autoverzekering?

De hoofdbestuurder is degene die het meeste in je auto rijdt. De regelmatige bestuurder is een andere term voor de hoofdbestuurder. Meestal staat de auto ook op naam van de hoofdbestuurder en sluit je als hoofdbestuurder de autoverzekering af. Je bent dan zowel de hoofdbestuurder als de verzekeringnemer. Maar soms rijdt er iemand anders vaker in de auto dan jij. In dat geval ben jij dus de verzekeringnemer en de ander is de hoofdbestuurder.

Medebestuurder autoverzekering

Je mag niet zomaar voor iemand anders een een autoverzekering aanvragen. Alleen partners mogen een autoverzekering voor elkaar afsluiten, maar alleen als zij op hetzelfde adres wonen. Als je partner vaker in de auto rijdt, moet je hem of haar opgeven als hoofdbestuurder.

Je mag bijvoorbeeld als ouder geen autoverzekering voor de auto van je kind afsluiten. Je mag je kind wel op de polis bijschrijven als hoofdbestuurder van je eigen auto, maar vaak pakt dit nadelig uit. Je betaalt dan een hoge premie en je kind bouwt zelf geen schadevrije jaren op.

Premie autoverzekering hoofdbestuurder

Wanneer verzekeraars de premie voor je autoverzekering berekenen, kijken ze niet alleen naar de gegevens van de verzekeringnemer, maar ook naar de gegevens van de hoofdbestuurder. Meestal betekent dit dat de leeftijd van de jongste bestuurder als uitgangspunt wordt genomen. Ook gelden de schadevrije jaren van degene die het meest in de auto zal rijden. Houd hier dus rekening mee als je de beste autoverzekering zoekt.

Let op: Jezelf als hoofdbestuurder opgeven terwijl je dit niet bent valt onder verzekeringsfraude. Je verzekeraar zet je op de zwarte lijst als deze ontdekt dat je foute gegevens hebt opgegeven en bij schade hoeft je verzekeraar niets uit te keren. Ook mag de verzekeraar je dan uit de verzekering zetten.

Vind snel en makkelijk de goedkoopste autoverzekering!Vul je kenteken in en kies de dekking die je wenst. Wij laten je vervolgens de best passende autoverzekeringen zien tegen de scherpste premies! Autoverzekering vergelijken