Autoverzekering

Ik kan mijn auto niet verzekeren

Ik kan mijn auto niet verzekeren, wat nu?

Iedereen in Nederland die een auto op zijn of haar naam heeft staan moet hiervoor een autoverzekering afsluiten. Kun jij je auto echter nergens verzekeren? Neem dan contact op met het Service Team van Geld.nl via telefoonnummer 040-751 39 68. Zij kijken dan samen met jou of het mogelijk is om tóch ergens een goede autoverzekering af te sluiten.

Tip! Vaak kun je wel nog terecht bij De Vereende Verzekeringen. Deze verzekeringsmaatschappij staat er om bekend dat zij soepeler omgaan met het acceptatiebeleid.

Redenen auto niet verzekerd

Er meestal twee redenen waarom je je auto niet verzekerd krijgt:

1. Je hebt een te dure auto
De verzekeringsmaatschappij kijkt eerst naar je auto. Heb je een hele dure auto of een merk dat vaker wordt gestolen? Dan stelt een verzekeraar extra beveiligingseisen. Wanneer je auto niet voldoende beveiligd is en je ook niet bereid bent de beveiliging aan te passen, zal de verzekeringsmaatschappij je auto niet verzekeren.

2. Je bent te jong en rijdt een dure auto
Een andere reden om je te weigeren voor een autoverzekering is je leeftijd in combinatie met je auto. Jonge bestuurders (tot 24 jaar) rijden over het algemeen vaker schade dan oudere bestuurders. Daardoor vindt een autoverzekeraar het soms een te groot risico als je als jonge bestuurder in een dure auto rijdt.

Ik kan mijn auto niet verzekeren om persoonlijke redenen

De verzekeraar kijkt bij de beoordeling van je aanvraag ook naar jou als bestuurder. Wil je een autoverzekering afsluiten, dan moet je altijd een paar acceptatievragen beantwoorden, die er stuk voor stuk voor kunnen zorgen dat je aanvraagt wordt geweigerd:

 1. Is je auto langer dan 14 dagen onverzekerd geweest?
 2. Is je autoverzekering ooit opgezegd of geweigerd door een verzekeraar?
 3. Heb je de afgelopen 5 jaar één of meerdere schades gereden?
 4. Heb je een in Nederland geldig rijbewijs?
 5. Wordt je rijvaardigheid beïnvloed door een handicap of medicatiegebruik?
 6. Is je ooit de rijbevoegdheid ontzegd?
 7. Ben je ooit in aanraking geweest met of veroordeeld door een strafrechter?


Tip! Beantwoord deze acceptatievragen trouwens altijd eerlijk. Als blijkt dat je niet de waarheid hebt verteld, wordt de verzekering afgewezen en krijg je een melding achter je naam. Eventuele schades worden dan ook niet uitgekeerd!

Kan auto niet verzekeren - CIS

Ook controleert de autoverzekeraar hoe je staat geregistreerd in het Centraal Informatie Systeem (CIS). De Stichting CIS registreert onder meer:

 • Alle schademeldingen
 • Schades veroorzaakt met een onverzekerd voertuig
 • Opzeggingen door verzekeringsmaatschappijen
 • Ontzeggingen van de rijbevoegdheid
 • Speciale meldingen zoals verzekeringsfraude


Let op:
 De meeste meldingen in de database van CIS worden vijf jaar bewaard. Alleen de speciale meldingen worden acht jaar lang bewaard.

Geweigerd door verzekering, wat nu?

Kun je geen autoverzekering meer krijgen vanwege één van bovenstaande redenen? Dan kun je het zoals gezegd nog wel proberen bij De Vereende Verzekeringen. Deze verzekeringsmaatschappij is gespecialiseerd in het verzekeren van mensen met een hoger risico.

Let op! Je betaalt bij De Vereende wel een hogere premie autoverzekering dan bij andere verzekeraars.

Lukt het je niet om je auto te verzekeren?
Vergelijk dan eens online het grootste aanbod autoverzekeraars. Misschien zit er een verzekeraar tussen waarbij het wél lukt. Online is dat u heel makkelijk. Check het snel! Autoverzekering vergelijken