Contact

Import auto verzekeren

Waarop letten bij het verzekeren van een import auto?

Wil je een auto importeren, dan moet je meestal twee keer een autoverzekering aanvragen. Eerst heb je een tijdelijke autoverzekering nodig om de auto in Nederland naar een keuringstation van de RDW te brengen. Als de auto is goedgekeurd en een Nederlands kenteken heeft, moet je vervolgens een 'gewone' Nederlandse autoverzekering hiervoor afsluiten. Wij geven je enkele handige tips voor het verzekeren van je import auto. Zo weet je zeker dat je overal aan gedacht hebt en een goede keuze maakt.

1. Tijdelijke autoverzekering bij import

Als je een auto importeert naar Nederland, moet die eerst door de RDW worden goedgekeurd. Je kunt zo'n keuring vergelijken met een APK-keuring. Om je geïmporteerde auto te laten keuren, moet je de auto naar een RDW-keuringsstation rijden. Dit mag natuurlijk niet met een onverzekerde auto, je kunt daarom tijdelijk eendagskentekenverzekering afsluiten. Dit is, zoals de naam al zegt, een autoverzekering voor slechts één dag met alleen een WA dekking. Deze tijdelijke verzekering voor je import auto vergoedt dus alleen schade aan de tegenpartij als je onderweg naar het keuringsstation een aanrijding veroorzaakt. Meer hierover lees je in het artikel 'Tijdelijke autoverzekering'.

Let op! Het duurt even voordat je een eendagskenteken krijgt. Vraag deze importverzekering dus op tijd aan!

2. Geïmporteerde auto verzekeren voor een wat langere periode

Er zijn ook verzekeraars die een importverzekering verstrekken. Dit is ongeveer hetzelfde als het eendagskenteken, alleen dan voor een wat langere periode. De meeste importverzekeringen hebben namelijk een geldigheid van 15 dagen. Een importverzekering is vooral handig wanneer je een auto importeert uit een ver land en je er zelf mee naar Nederland rijdt.

Let op!
 Ook met een importverzekering ben je alléén verzekerd voor schade die je met je auto toebrengt aan anderen. Eigen schade wordt niet vergoed!

3. Auto importeren en verzekeren zodra je een Nederlands kenteken hebt

Nadat de auto is goedgekeurd in Nederland en je op het keuringsstation alle benodigde belastingen hebt betaald, ontvang je een Nederlands kenteken en kentekenbewijs. Je kunt hiermee direct een autoverzekering afsluiten in Nederland. Zorg hierbij wel dat je niet onnodig te veel betaalt. Op Geld.nl helpen we je de goedkoopste autoverzekering voor je import auto te vinden. Wij vergelijken voor jou het grootste aanbod autoverzekeraars, zo vind je zeker de goedkoopste én beste deal voor je autoverzekering.

4. Import auto all risk verzekeren of toch een andere dekking?

Je hebt voor je import auto in Nederland de keuze uit drie soorten autoverzekeringen: een WA autoverzekering, een WA beperkt casco verzekering en een all risk autoverzekering:

Geïmporteerde auto WA verzekeren

Een WA autoverzekering is minimaal verplicht en dekt alleen de schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen en waarvoor je aansprakelijk bent. Dit s de meest geschikte dekking als je geïmporteerde auto tien jaar of ouder is.

Geïmporteerde auto beperkt casco verzekeren

De WA beperkt casco autoverzekering vergoedt schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen, net als de WA verzekering. Maar de beperkt casco verzekering vergoed ook schade door inbraak, diefstal, brand, storm en ruitschade. Dit is een goede dekking voor je importauto als deze tussen de vrijf en tien jaar oud is.

Geïmporteerde auto all risk verzekeren

De all risk autoverzekering, oftewel de WA volledig casco verzekering, biedt de meest uitgebreide dekking. Deze vergoedt naast schade aan anderen ook schade aan je eigen auto, ook als je deze zelf veroorzaakt. Behalve als je iemand met opzet aanrijdt of rijdt onder invloed. Is je importauto jonger dan 6 jaar? Dan raden wij je altijd aan de import auto all risk te verzekeren.

Meer informatie over de beste dekking voor je geïmporteerde auto, lees je in het artikel 'Autoverzekering kiezen'.

5. Import auto verzekeren en besparen?

Behalve door een goede dekking en de laagste premie voor je import autoverzekering te kiezen, kun je nog veel meer besparen. In dit artikel geven we je enkele handige tips om te besparen op je autoverzekering.

Geïmporteerde auto verzekeren in Nederland? Vind de laagste premie!Vergelijk op Geld.nl het grootste aanbod autoverzekeringen. Zo vind je de laagste premie met de beste voorwaarden en bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar! Autoverzekeringen vergelijken
;