Autoverzekering

Import auto verzekeren

Import auto verzekeren, waarop letten?

Wil je een auto importeren, dan ben je deze import auto verzekeren met minimaal een WA dekking. Maar voordat je een autoverzekering kunt aanvragen, moet je auto wél een Nederlands kenteken hebben. Laat je auto daarom eerst keuren bij de RDW. Heb je dat gedaan, dan krijg je een Nederlands kenteken en kun je je geïmporteerde auto verzekeren.

Import auto verzekeren met eendagskenteken

Om je geïmporteerde auto te laten kleuren bij de RDW moet je naar het keuringsstation rijden. Maar dit mag natuurlijk niet met een onverzekerde auto. Om te voorkomen dat je onverzekerd naar het RDW keuringsstation rijdt, is er de eendagskenteken-verzekering. Dit is, zoals de naam al zegt, een autoverzekering voor slechts één dag met alleen een WA dekking.

Let op! Het duurt even voordat je een eendagskenteken krijgt. Vraag deze dus op tijd aan!

Importverzekering auto

Er zijn ook verzekeraars die een importverzekering verstrekken. Dit is ongeveer hetzelfde als het eendagskenteken, alleen dan voor een wat langere periode. De meeste importverzekeringen hebben namelijk een geldigheid van 15 dagen. Een importverzekering is vooral handig wanneer je een auto importeert uit een ver land en je er zelf mee naar Nederland rijdt.

Let op!
Met een eendagskenteken of importverzekering ben je alléén verzekerd voor schade die je met je auto toebrengt aan anderen. Eigen schade wordt niet vergoed!

Auto importeren en verzekeren

Is je geïmporteerde auto netje gekeurd en heb je een Nederlands kenteken, dan heb je qua autoverzekering de keuze uit een WA autoverzekering, een WA beperkt casco verzekering en een All risk autoverzekering:

- Geïmporteerde auto WA verzekeren

Een WA autoverzekering is minimaal verplicht en dekt alleen de schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen en waarvoor je aansprakelijk bent.

- Geïmporteerde auto Beperkt casco verzekeren

De WA beperkt casco autoverzekering vergoedt schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen, net als de WA verzekering. Maar de beperkt casco verzekering vergoed ook schade door inbraak, diefstal, brand, storm en ruitschade.

- Geïmporteerde auto All risk verzekeren

De all risk autoverzekering, oftewel de WA volledig casco verzekering, biedt de meest uitgebreide dekking. Deze vergoedt naast schade aan anderen ook schade aan je eigen auto, ook als je deze zelf veroorzaakt. (Behalve als je iemand met opzet aanrijdt of rijdt onder invloed)

Wist je dat...De meeste mensen onnodig te vel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk hier grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Autoverzekeringen vergelijken