Autoverzekering

Auto inbraak

Wat dekt je verzekering bij auto inbraak?

Heb je alleen een WA verzekering? Dan dekt je verzekering helaas niets bij een auto inbraak. Heb je echter een beperkt casco of all risk autoverzekering, dan wordt schade aan je auto inclusief accessoires door je autoverzekering gedekt.

Onder deze dekking valt bijvoorbeeld:

  • Een ingeslagen ruit
  • Krassen op de auto of een geforceerde deur
  • Standaard accessoires en accessoires die je zelf hebt toevoegt


Let op!
Voor accessoires geldt een maximumbedrag, dat per verzekeraar verschilt. Sommige verzekeraars vergoeden standaard 500 euro aan accessoires, anderen tot wel 2.500 euro.

Inbraak auto en je inboedelverzekering

Dekt je autoverzekering niet alle schade aan je spullen, dan biedt de buitenhuisdekking van je inboedelverzekering misschien uitkomst. Deze vergoedt namelijk ook de spullen die uit je auto worden gestolen, tot een maximaal bedrag van ongeveer 250 euro.

Tip! In het artikel ‘Inboedelverzekering buitenshuis’ lees je alles over deze dekking.

Auto inbraak accessoire verzekering

Als je regelmatig spullen meeneemt in je auto die bij elkaar opgeteld ruimschoots boven de dekking van je inboedelverzekering uitkomen, kun je bij je autoverzekering een aanvullende accessoire verzekering afsluiten. Deze verzekering biedt een meer uitgebreide dekking voor spullen in je auto.

Aangifte inbraak auto en schade claimen

Is er ingebroken in je auto? Dan zijn er grofweg drie stappen die je moet volgen:

  • Meld de auto inbraak altijd zo snel mogelijk bij de politie. Je krijgt namelijk geen vergoeding zonder aangifte
  • Vul het Europees Schadeformulier in en leg uit wat de situatie is en welke spullen gestolen zijn
  • Stuur dit formulier, samen met het proces verbaal en aanvullende bewijslast, op naar de verzekeraar 

Auto inbraak - Wanneer geen vergoeding?

Vervolgens onderzoekt de verzekeraar op welke vergoeding je recht hebt. Als je bijvoorbeeld spullen in het zicht hebt laten liggen, keert je verzekeraar vaak geen vergoeding uit. Daarnaast stelt de verzekering eisen aan de beveiliging van je auto en er moeten sporen van braak zichtbaar zijn om een vergoeding te krijgen.

Tip! Meer informatie hierover lees je in het artikel ‘Diefstal uit auto zonder braakschade’.

Betaal jij nog altijd onnodig te veel voor je autoverzekering?Check het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeraars en vind de goedkoopste autoverzekering met de best passende dekking. Sluit de autoverzekering van je keuze af en bespaar tot 600 euro per jaar! Goedkoopste autoverzekering