Contact

Is mijn auto verzekerd?

Is mijn auto verzekerd?

Zodra je een auto op je naam hebt, moet je een autoverzekering afsluiten. Zeker als je je auto al heel lang hebt en nooit bent overgestapt, weet je misschien niet precies meer of je auto verzekerd is en bij welke verzekeraar dat dan is. Gelukkig kun je gemakkelijk zelf checken of je auto verzekerd is.

Tip! Heb je je autoverzekering lang geleden afgesloten en zit je nog steeds bij dezelfde verzekeraar? Dan is de kans groot dat je nu te veel premie betaalt. Vergelijk daarom autoverzekeringen, vind een goedkope autoverzekering en bespaar direct!

Autoverzekering check op kenteken bij RDW

Als je een autoverzekering afsluit, meldt de verzekeraar je aan bij de RDW. Deze weet dus altijd of je auto verzekerd is. Door het kenteken van je auto in te voeren op de site van de RDW, krijg je allerlei gegevens te zien. In de categorie Basis staat het kopje Status van het voertuig. Hier staat of de auto WAM verzekerd is of niet. Als hier 'Ja' staat is je auto verzekerd

Hoe kan ik zien waar mijn auto verzekerd is?

De kentekencheck bij de RDW geeft echter niet aan bij welke verzekeraar je auto verzekerd is. Je kunt dit meestal gemakkelijk zelf achterhalen. Als je een autoverzekering hebt, betaal je namelijk elke maand premie en ontvang je elk jaar een groene kaart. Bekijk dus op je rekeningafschriften of in je online bankieren omgeving welke verzekeraar je autopremie afschrijft. Of kijk op je groene kaart, daar staan ook de gegevens op van je verzekeraar.

Welke autoverzekering heb ik?

Wil je weten welke dekking je hebt afgesloten voor je autoverzekering? Of welke aanvullende verzekering je hebt? Dit vind je op het polisblad dat je elk jaar ontvangt van je verzekeraar. Let op! Je ontvangt dit overzicht bij steeds meer verzekeraars digitaal. Dus misschien zit het polisblad in je mailbox of staat het in je persoonlijke online omgeving van de verzekeraar.

Verzekering checken zonder gegevens?

Geeft de RDW kentekencheck aan dat je auto verzekerd is, maar heb je echt helemaal geen gegevens van de verzekeraar? Dan kan je via de politie opvragen waar je auto verzekerd is. Het is namelijk wel een beetje vreemd als je een verzekering op je auto hebt, maar er geen premie voor betaalt en geen papieren van hebt gekregen.

Is mijn auto verzekerd als ik de premie niet betaal?

Ook als je een autoverzekering afsluit, kan het soms toch voorkomen dat je niet verzekerd bent. Namelijk als je de autoverzekering premie langer dan 30 dagen niet hebt betaald. Dan schort de verzekeraar je dekking op. Je bent dan niet meer verzekerd. Dit geeft de verzekeraar dan ook door aan de RDW. Meer hierover lees je in het artikel' Autoverzekering niet betaald'.

Je auto verzekeren? Betaal dan niet te veel!Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken