Autoverzekering

WAM verzekerd

Is mijn auto WAM verzekerd?

Heb je een auto, dan moet deze verplicht WAM verzekerd te zijn (Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen). Heb je geen autoverzekering, dan riskeer je een flinke boete. Weet je niet zeker of je auto verzekerd is, controleer dit dan zelf heel makkelijk bij de RDW.

Tip! Door het kenteken van je auto in te voeren op de site van de RDW, krijg je allerlei gegevens te zien. In de categorie Basis staat het kopje Status van het voertuig. Hier staat of de auto WAM verzekerd is of niet.

Wat als mijn auto niet WAM verzekerd is?

Soms staat een auto als niet-verzekerd geregistreerd, terwijl die auto wel WAM verzekerd is. Dat kan wanneer de verzekeraar de informatie nog niet heeft doorgegeven aan de RDW. Autoverzekeraars moeten dit binnen 28 dagen na het afsluiten van de autoverzekering doen. Maar meestal gebeurt dit gewoon binnen een paar dagen.

Is mijn auto verzekerd als ik de premie niet betaal?

Als je de autoverzekering premie een keer niet op tijd betaalt, is er nog niet zoveel aan de hand. Betaal deze dan alsnog zo snel mogelijk. Is de premie van je autoverzekering na 30 dagen nog steeds niet betaalt, dan schort de verzekeraar je dekking op en ontvang je een aanmaning. Je bent dan niet meer WAM verzekerd. Betaal je de premie na de aanmaning nog steeds niet, dan wordt je autoverzekering beëindigd en sta je genoteerd als wanbetaler.

Tip! Blijkt uit de check dat je auto niet WAM verzekerd is, dan is het dus zaak dit zo snel mogelijk te regelen. De boete voor onverzekerd rondrijden bedraagt namelijk al snel enkele honderden euro’s.

Je auto WAM verzekeren?Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken