Autoverzekering

Kosten overschrijven auto

Wat zijn de kosten voor overschrijven auto?

Als je een auto laat overschrijven kost je dit overal in Nederland 10,10 euro. Het maakt hierbij niet uit of je de overschrijving regelt bij een postkantoor of via de RDW.

Het overschrijven van een auto doe je meestal op het postkantoor of via de RDW. Maar voor je de auto overschrijft moet je eerst een paar zaken regelen:

  • Vraag de verkoper om het originele Tenaamstellingsbewijs (deel 1b van het kentekenbewijs, vroeger deel II) en het Overschrijvingsbewijs (vroeger deel III van het kentekenbewijs).
  • Deze papieren neem je samen met een geldig legitimatiebewijs mee naar een PostNL Postkantoor of een RDW-klantenbalie. 
  • Wanneer alles in orde is krijg je een nieuw Tenaamstellingsbewijs met daarop je gegevens. Je krijgt ook een Vrijwaringsbewijs. Deze geef je aan verkoper, zodat hij kan aantonen dat de auto niet meer op zijn naam staat en hij dus niet meer verantwoordelijk is voor deze auto.

Tip! Is de verkoper het tenaamstellingsbewijs en/of het overschrijvingsbewijs kwijt? Dan moet deze eerst een nieuw exemplaar aanvragen bij de RDW. Meer hierover lees je in het artikel Kentekenbewijs kwijt.

Kosten overschrijven auto en je autoverzekering

Vanaf het moment dat de auto is overgeschreven op jouw naam, moet je verplicht een autoverzekering afsluiten. Anders mag je er niet mee de weg op. De kosten van een autoverzekering verschillen echter per verzekeraar en de prijzen lopen ver uiteen. Het is dan ook slim om een objectieve vergelijking te maken, zodat je zeker weet dat je de beste autoverzekering kiest.

Wist je dat...De meeste mensen betalen nog altijd onnodig te veel voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken