Autoverzekering

Kras op auto

Kras op auto, wat wordt vergoed?

Een WA of WA beperkt casco autoverzekering biedt helaas géén vergoeding voor krassen op je auto. Een all risk autoverzekering gelukkig wel. Je verzekeraar betaalt de schade ook als de dader onbekend is. Is de dader van de kras op je auto wel bekend, dan verhaalt je verzekeraar de schade zelf op de tegenpartij. Zelf hoef je hier dus niets extra's voor te doen. Alleen het schadeformulier invullen.

Tip! Kras op auto? Neem dan altijd meteen contact op met je verzekeraar. Deze vertelt je dan wat je moet doen om de schade te claimen. Bijvoorbeeld of je de schade door kras op auto eerst moet laten taxeren door een expert of dat je meteen naar de garage kunt gaan.

Kras op auto claimen

Het claimen van krassen is alleen niet altijd voordelig. Je valt dan namelijk vaak terug in het aantal schadevrije jaren waardoor je verzekeringspremie omhoog gaat! Je verzekeraar of tussenpersoon berekent graag voor je of claimen voor jou wel of niet verstandig is.

Tip! Heb je de autoverzekering afgesloten via Geld.nl? Neem dan contact op met ons Service Team via 040 - 751 39 68.

Krassen op auto – Dader bekend

Met een WA of beperkt casco autoverzekering moet je de schade van een kras op auto zelf verhalen op de tegenpartij. Dit doe je door zoveel mogelijk gegevens te verzamelen en vervolgens zélf contact op te nemen met de verzekeraar van de tegenpartij. Deze bekijkt de schade en schuldvraag en vergoedt uiteindelijk de schade als je in je gelijk gesteld wordt. Zorg altijd voor voldoende bewijslast, bijvoorbeeld door foto’s en getuigenverklaringen op te sturen, zodat de verzekeraar goed kan bepalen wat er aan de hand is.

Tip! In het artikel ‘Schade verhalen’ vind je een handig stappenplan voor het verhalen van schade op de tegenpartij.

Kras op auto – Dader onbekend

Maar weet je niet wie de kras op auto heft gemaakt en is de dader dus onbekend? Dan kun je soms alsnog een vergoeding krijgen vanuit het Waarborgfonds Motorverkeer. Maar alleen als je kunt bewijzen dat de schade door een andere auto is veroorzaakt en je minimaal twee getuigenverklaringen hebt. Er moeten dus altijd twee mensen zijn die zagen dat een andere auto verantwoordelijk is voor de krassen op je auto.

Meestal blijken krassen echter moeilijk te verhalen via het Waarborgfonds Motorverkeer. Er zit dan niets anders op dan de kosten voor het herstellen van de schade zelf te betalen. Dit kost al snel honderden euro’s.

Tip! Op YouTube staan verschillende filmpjes waarin je leert de krassen in je auto zelf te herstellen. Zo bespaar je flink op de kosten van reparatie. Vraag wel altijd professioneel advies voordat je hieraan begint, zodat je zeker weet dat je de juiste materialen gebruikt.

Kras op auto zelf geclaimd?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel je kunt besparen! Autoverzekering vergelijken