Autoverzekering

Letselschade auto ongeluk

Wat vergoedt je autoverzekering bij letselschade?

Heeft iemand anders het ongeluk veroorzaakt waarin jij terecht bent gekomen, dan vergoedt de autoverzekering van de veroorzaker de auto- en letselschade die jij hebt opgelopen. Andersom geldt dit ook: veroorzaak jij een ongeluk, dan vergoedt jouw autoverzekering de schade van de tegenpartij.

Ongeluk letselschade zorgverzekering

Natuurlijk vergoedt ook je zorgverzekeraar de behandelkosten in het ziekenhuis vanuit de basisverzekering. Het eigen risico dat je hiervoor betaalt en de kosten die eventueel buiten je zorgverzekering vallen, verhaal op de tegenpartij als deze schuld heeft.

Letselschade auto ongeluk – Zelf schuld

Ben je zelf aansprakelijk, dan vergoedt je autoverzekering eigen letselschade niet. Je zorgverzekering vergoedt dan de eerste noodzakelijke zorg, maar dus niet alles. Denk hierbij aan lange revalidatietrajecten die buiten de dekking vallen en je eigen risico.

Letsel na auto ongeluk – Aanvullend verzekeren

Je kunt jezelf ook aanvullend verzekeren voor letselschade met een rechtsbijstandsverzekering of een schade inzittendenverzekering:

  • De rechtsbijstandverzekering vergoedt rechtshulp bij het uitzoeken van de aansprakelijkheid.
  • Een schade inzittendenverzekering vergoedt letselschade bij jou en je passagiers, ook als je zelf schuld hebt. De verzekeraar keert trouwens direct uit zodat je niet hoeft te wachten tot is uitgezocht wie de schuldige was.
Autoschade geclaimed?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel je kunt besparen! Goedkope autoverzekering