Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Meldcode auto

Wat is meldcode auto?

Je autoverzekering opzeggen of een nieuwe autoverzekering afsluiten? Dan heb je de meldcode van je auto nodig. De meldcode auto bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer en staan vermeld op je kentekenbewijs. Autoverzekeraars of tussenpersonen hebben de meldcode nodig om autoverzekeringen aan te melden bij het RDW. Zo controleert het RDW of alle auto’s met een Nederlands kenteken ook echt zijn verzekerd.

Identificatienummer auto

De meldcode is een uniek identificatienummer voor je auto en vind je op deel 1B van je kentekenbewijs. Deze krijg je bij de tenaamstelling van de auto. Hieronder zie je waar de meldcode precies staat vermeld op het kentekenbewijs.

Meldcode auto bij afsluiten autoverzekering

Sluit je een autoverzekering af, dan heb je dus altijd je meldcode nodig. Dit geldt ook als je een autoverzekering afsluit via Geld.nl. Zonder meldcode is het niet mogelijk.

Het kan echter voorkomen dat je nog geen meldcode hebt, bijvoorbeeld omdat je een nieuwe auto hebt besteld en de meldcode nog niet bekend is bij de dealer. In dat geval kun je het beste even contact opnemen met ons Service Team via telefoonnummer 040 - 751 39 68. Zij helpen je dan met de aanvraag van je nieuwe autoverzekering en ronden deze voor je af zodra je de meldcode hebt.

Wist je dat...De meeste mensen nog altijd onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. 
Jij ook? Check het snel! Door goed je autoverzekering te vergelijken en over te stappen van verzekeraar bespaar je tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken