Autoverzekering

Meldcode auto

Wat is meldcode auto?

Je autoverzekering opzeggen of een nieuwe autoverzekering afsluiten? Dan heb je de meldcode van je auto nodig. De meldcode auto bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer en staan vermeld op je kentekenbewijs. Autoverzekeraars of tussenpersonen hebben de meldcode nodig om autoverzekeringen aan te melden bij het RDW. Zo controleert het RDW of alle auto’s met een Nederlands kenteken ook echt zijn verzekerd.

Identificatienummer auto

De meldcode is een uniek identificatienummer voor je auto en vind je op deel 1B van je kentekenbewijs. Deze krijg je bij de tenaamstelling van de auto. Hieronder zie je waar de meldcode precies staat vermeld op het kentekenbewijs.

Meldcode auto bij autoverzekering

Ga je een nieuwe autoverzekering afsluiten, dan heb je dus altijd je meldcode nodig. Dit geldt ook als je een autoverzekering afsluit via Geld.nl. Zonder meldcode is het niet mogelijk je auto te verzekeren.

Het kan echter voorkomen dat je nog geen meldcode hebt, bijvoorbeeld omdat je een nieuwe auto hebt besteld en de meldcode nog niet bekend is bij de dealer. In dat geval kun je het beste even contact opnemen met ons Service Team via telefoonnummer 040 - 751 39 68. Zij helpen je dan met de aanvraag van je nieuwe autoverzekering en ronden deze voor je af zodra je de meldcode hebt.

Auto verzekeren? Betaal niet onnodig te veel!
Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken