Autoverzekering

Net je rijbewijs? Bespaar op je autoverzekering

Net je rijbewijs? Bespaar op je autoverzekering!

Gefeliciteerd met je rijbewijs! Nu kun je natuurlijk niet wachten op het moment dat je een eigen auto hebt. Van niemand meer afhankelijk zijn en zelf gaan en staan waar je maar wilt. Genieten van de ultieme vrijheid. Maar dan neem je de kosten eens goed onder de loep. Daar schrik je wel even van. Naast de aanschafkosten heb je ook nog het onderhoud, de wegenbelasting en natuurlijk je autoverzekering. Het toch maar bij je fietsje houden dan? Nee, dat is geen optie. Jij wilt die vrijheid! Je bent dus op zoek naar een goedkope autoverzekering en wij helpen je hier graag mee.

Zelf aan het stuur van de kosten

Over de aanschafkosten, de onderhoudskosten en de kosten van de wegenbelasting heb je zelf nog een beetje controle. Je kunt een goedkope of tweedehands auto aanschaffen, goed voor je wagentje zorgen zodat er minder onderhoud nodig is en een lichte, zuinige auto kopen voor minder wegenbelasting.

Jong zijn is niet altijd fijn

Besparen op de autoverzekering echter, daar heb je iets minder controle over. Ben je namelijk jonger dan 24 jaar, dan behoor je volgens verzekeraars tot de risicogroep. Hierdoor is je autoverzekering duurder dan voor mensen van 24 jaar en ouder.

Ben je wél 24 jaar of ouder en heb je voor het eerst een auto? Ook dan is je premie duurder omdat je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting op je premie.

Toch nog besparen op je eerste autoverzekering

Hoe bespaar je dan toch op die autoverzekering? Heb je een tweedehands of oudere auto gekocht, dan heb je daar hier ook baat bij. Voor oudere auto’s is een WA verzekering vaak al goed genoeg en dat scheelt in de prijs.

Daarnaast zorg je op de lange termijn voor een lagere premie door schadevrije jaren op te bouwen. Dit doe je alléén als de autoverzekering op je eigen naam staat. Het is daarom niet slim jouw auto te verzekeren onder de naam van je ouders (bovendien is dit fraude!). Spaar schadevrije jaren door allereerst niet als een gek op de weg te rijden en door kleine schades zelf te betalen, in plaats van die te claimen.

En voor de hand liggend: kies de goedkoopste autoverzekering. Hierbij komt Geld.nl van pas. Vergelijk bij ons autoverzekeringen op basis van prijs, dekking en voorwaarden en je vindt snel de scherpste deal. Je zult weer schrikken, maar dit keer van de lage premie!

Betaal niet te veel voor je autoverzekering!Vergelijk zelf het grootste aanbod autoverzekeringen en vind de verzekering met de laagste premie en beste dekking. De autoverzekering van je keuze vraag je vervolgens binnen enkele minuten online aan. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken