Contact

Nieuwe auto verzekeren

Waarop letten bij een nieuwe auto verzekeren?

Heb je een nieuwe auto gekocht? Dan wil je natuurlijk een autoverzekering afsluiten die voldoende dekking biedt, zonder dat je te veel premie betaalt. Maar hoe weet je welke autoverzekering geschikt is voor je gloednieuwe auto? We geven je enkele handige tips voor het verzekeren van je nieuwe auto.

1. Nieuwe auto verzekeren? Kies allrisk!

Nieuwe auto’s zijn vaak relatief kostbaar. Rijd je schade of raak je betrokken bij een ongeval? Dan kun je maar beter goed verzekerd zijn. Kies daarom voor een allrisk autoverzekering voor je nieuwe voertuig. Deze biedt de meest uitgebreide dekking. Zo ben je niet alleen verzekerd voor schade aan auto’s van anderen, maar krijg je ook de meeste schades aan je eigen auto vergoed. Zo ga je met een gerust gevoel de weg op.

Let op! Heb je een nieuwe auto gekocht met een autofinanciering? Dan is het extra belangrijk om voor een allrisk dekking te kiezen. Met een minder uitgebreide dekking keert de verzekeraar niet voldoende uit om de lening af te betalen. Je zit dan nog wel vast aan de lening. Met een allrisk autoverzekering keert de verzekeraar vaak voldoende uit om de autofinanciering af te betalen.

2. Nieuwe auto verzekeren en nieuwwaarderegeling

Let bij je keuze voor een allrisk verzekering op de nieuwwaarderegeling. Wordt je nieuwe auto gestolen of rijd je hem total loss? Door de nieuwwaarderegeling krijg je voldoende geld vergoed om opnieuw een soortgelijke auto te kopen. Deze regeling geldt alleen als je een nieuwe auto verzekert, waarvan jij de eerste eigenaar bent. Hoelang je de nieuwwaarde vergoed krijgt verschilt per verzekeraar. Meestal is het tot 1, 2 of 3 jaar na aankoop. Daarnaast is aan de regeling vaak een maximumbedrag gekoppeld. Hoe hoog dit bedrag is, verschilt per verzekeraar. Kijk dit na voordat je een autoverzekering afsluit.

Let op! Ga je een dure auto verzekeren? Soms valt het maximumbedrag van de nieuwwaarderegeling lager uit dan de cataloguswaarde van je auto. Ga dit van tevoren dus altijd goed na!

3. Nieuwe auto voordelig verzekeren

Je wilt dat je nieuwe auto goed verzekerd is. Van te veel betalen wordt echter niemand blij. Als je net een nieuwe auto hebt aangeschaft, is het fijn als je kunt besparen op je autoverzekering. Benieuwd welke autoverzekering het goedkoopst is? Op Geld.nl kun je snel en eenvoudig je autoverzekering vergelijken. Je ziet dan direct waar je jouw nieuwe auto het voordeligst verzekert.

Tip: Je kunt hier eenvoudig je premie autoverzekering berekenen. Je ziet dan meteen wat je bij de verschillende verzekeraars aan premie betaalt. Vervolgens sluit je de beste deal voor je nieuwe auto gewoon online! Simpel, toch?

4. Jaarlijkse check autoverzekering nieuwe auto

Jaarlijks even opnieuw verzekeringen vergelijken om te kijken of je nog goed zit is geen overbodige luxe om. Klopt de dekking nog? Betaal je niet te veel? De premieverschillen tussen de verschillende verzekeraars zijn groot. Volgend jaar betaal je misschien een minder hoge premie bij een andere verzekeraar. Door je autoverzekering jaarlijks opnieuw te vergelijken, bespaar je vaak honderden euro’s per jaar.

Op zoek naar de goedkoopste autoverzekering voor je nieuwe auto? Ook met een nieuwe of dure auto kun je flink op je premie besparen. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeraars en vind direct de goedkoopste autoverzekering voor jouw nieuwe voertuig!  Goedkope autoverzekering

Nieuwe auto verzekeren? Vergelijk, kies & bespaar!