Autoverzekering

Autoverzekering nieuwe auto

Welke dekking autoverzekering kiezen voor nieuwe auto?

Als je een nieuwe auto koopt ben je vanaf het moment dat het kenteken op je naam staat verzekeringsplichtig. Je moet deze auto verzekeren met minimaal een WA dekking. Maar waarschijnlijk past een all risk autoverzekering beter bij je nieuwe auto! In onderstaande tabel zie je welke dekkingsvariant wij adviseren voor auto's van verschillende leeftijden.

Leeftijd autoDekking
0 t/m 5 jaarAll risk autoverzekering
6 t/m 9 jaarWA plus autoverzekering
Vanaf 10 jaarWA verzekering

Verzekering nieuwe auto, welke dekkingen zijn er?

Er zijn drie verschillende dekkingsvarianten voor je nieuwe auto:

  1. Wa verzekering. Deze vergoedt alleen de schade die je met je voertuig aan anderen toebrengt en is wettelijk minimaal verplicht.
  2. WA beperkt casco autoverzekering. Deze dekt bovenop de WA-dekking ook in beperkte mate schade aan je eigen auto zoals o.a. ruitschade en diefstal van je auto.
  3. All risk autoverzekering. Deze dekking wordt ook wel volledig casco genoemd en biedt de meest uitgebreide dekking voor zowel schade aan anderen als schade aan je eigen voertuig.

Nieuwe auto verzekeren, welke verzekering kiezen?

Als je weet wat voor een soort dekking je wilt, vergelijk je op Geld.nl het grootste aanbod autoverzekeringen. In het overzicht dat je dan krijgt, zie je welke aanbieder de goedkoopste autoverzekering biedt. Deze verzekering vraag je vervolgens heel makkelijk direct online aan.

Let op! Ga je de autoverzekering aanvragen, dan heb je in ieder geval het kenteken en de meldcode van de nieuwe auto nodig.

Autoverzekering nieuwe auto annuleren

Heb je de autoverzekering voor je nieuwe auto al geregeld, maar gaat de koop toch niet door? Dat is geen probleem. Geld.nl biedt je 14 dagen de gelegenheid om kosteloos de verzekering te annuleren. Hiervoor stuur je een e-mail naar service@geld.nl. Vermeld in deze e-mail in elk geval je naam, adres, woonplaats, het kenteken en de reden waarom je de aanvraag wilt annuleren.

Een nieuwe auto verzekeren? Betaal niet te veel!

Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeraars en vind de goedkoopste autoverzekering met de best passende dekking. Sluit de autoverzekering online af en bespaar tot 600 euro per jaar! Goedkope autoverzekering