Autoverzekering

Ruitschade no claim

Heeft ruitschade invloed op mijn no claim?

Heb je een WA beperkt casco of een all risk autoverzekering, dan wordt ruitschade door je autoverzekering gewoon gedekt. Het claimen van ruitschade heeft echter géén invloed op de no claim. Anders gezegd: heb je ruitschade en claim je deze op je autoverzekering, dan heeft dat geen terugval in premiekorting tot gevolg. Moet de hele ruit vervangen worden, dan brengen de meeste verzekeraars wel eigen risico in rekening.

Ruitschade no claim en de autoverzekering

Ruitschade kan variëren van een klein sterretje in de ruit tot schade waarbij de ruit helemaal moet worden vervangen. Ruitschade is een cascoschade die relatief veel voorkomt. Bij de meeste verzekeraars is ruitschade gedekt op de all risk en de WA plus autoverzekering.

Let op! Ruitschade is dus niet gedekt als je alleen voor wettelijke aansprakelijkheid (WA autoverzekering) verzekerd bent.

Ruitschade bij aangesloten hersteller

De meeste autoverzekeraars hebben afspraken gemaakt met een of meer schadeherstelbedrijven. Kies je voor reparatie of vervanging van de ruit bij een aangesloten schadeherstelbedrijf, dan ontvang je vaak een korting op het repareren of laten vervangen van de ruit.

Ruitschade en eigen risico

Bij ruitschade worden twee typen onderscheiden: repareerbare en niet-repareerbare ruitschade. Bij repareerbare ruitschade is er vaak sprake van een barst of ster. Reparatie vindt dan plaats door middel van de harsinjectiemethode. Kies je als verzekerde voor deze methode, dan laten de meeste verzekeraars het verplicht eigen risico (meestal rond 150 euro) geheel of gedeeltelijk vervallen. Een niet-repareerbare ruit moet worden vervangen. Bij vervanging van de ruit brengen de meeste verzekeraars wel het verplicht eigen risico in rekening.

Vind snel en makkelijk de goedkoopste autoverzekering!Vul je kenteken in en kies de dekking die je wenst. Wij laten je vervolgens de best passende autoverzekeringen zien tegen de scherpste premies! Goedkope autoverzekering