Contact

Ruitschade schadevrije jaren

Heeft ruitschade invloed op je schadevrije jaren en geldt het eigen risico bij ruitschade?

Ruitschade is één van de meest voorkomende schades bij auto's. Denk aan het bekende sterretje of een barst in je voorruit. Heb je een WA beperkt casco autoverzekering of een allrisk autoverzekering, dan wordt dit soort ruitschade door je autoverzekering gewoon gedekt. Anders dan de meeste schades, heeft een ruitschade claimen geen invloed op je schadevrije jaren. Moet de hele ruit vervangen worden, dan brengen de meeste verzekeraars wel eigen risico in rekening.

Ruitschade auto en schadevrije jaren

Ruitschade claimen bij je autoverzekering gaat dus niet ten kosten van je schadevrije jaren. Dit betekent ook dat je no-claimkorting en de premie van je autoverzekering gelijk blijven. Wel zo prettig.

Eigen risico bij ruitschade

Heb je een autoverzekering met een eigen risico? Dan geldt dit eigen risico autoverzekering soms ook voor ruitschade. Dit hangt af van het soort ruitschade. Een sterretje in de ruit, kan meestal gerepareerd worden met een simpele harsinjectie. Hiervoor betaal je meestal geen eigen risico. Heb je echter een barst in de ruit, dan moet meestal de hele ruit vervangen worden. Daarvoor betaal je vaak wel je eigen risico.

De voorwaarden voor eigen risico bij ruitschade verschillen per verzekeraar in de polisvoorwaarden van je eigen autoverzekering vind je hoe dit bij jouw verzekeraar geregeld is

Autoruit vervangen zonder eigen risico?

Bij veel autoverzekeraars kun je het eigen risico voor ruitvervanging omzeilen. Namelijk door te kiezen voor een aangesloten hersteller. Als je de ruit laat vervangen door een hersteller waarmee de verzekeraar afspraken heeft gemaakt, betaal je meestal geen eigen risico of een veel lager bedrag. Kiezen voor een aangesloten hersteller levert je dus een kostenbesparing op. Op de groene kaart en in de voorwaarden van je autoverzekering zie je bij welke aangesloten schadeherstellers je terecht kunt.

Kosten autoruit vervangen zonder verzekering

Wil je de schade niet claimen bij je autoverzekering of heb je alleen een WA autoverzekering? Dan moet je de reparatie zelf betalen. Een harsinjectie kost meestal rond 80 tot 100 euro. De kosten voor een autoruit vervangen liggen een stuk hoger. Hiervoor betaal je afhankelijk van je type auto en de schadehersteller die je kiest tussen de 200 en 500 euro. Het loont dus als je autoverzekering geen ruitschade vergoedt om een sterretje niet uit te laten groeien tot een barst.

Vind snel en makkelijk de goedkoopste autoverzekering!Vul je kenteken in en kies de dekking die je wenst. Wij laten je vervolgens de best passende autoverzekeringen zien tegen de scherpste premies! Goedkope autoverzekering