Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Oldtimer regeling

Wanneer betaal je geen wegenbelasting oldtimer?

Je betaalt geen wegenbelasting als je een oldtimer hebt die op 1 januari 40 jaar of ouder is. Is je auto 25 tot 40 jaar oud, dan kom je in aanmerking voor een kwarttarief. Je betaalt dan maar een kwart van de wegenbelasting die je per jaar zou betalen voor een benzineauto met hetzelfde gewicht, met een maximum van 120 euro per jaar.

Let op! Een oldtimerverzekering kun je niet online afsluiten! Neem hiervoor even telefonisch contact op met ons Service Team via 040-751 39 68. Zij helpen je dan om de best passende oldtimerverzekering te vinden en af te sluiten.

Voorwaarden kwarttarief

Kies je voor het kwarttarief, dan mag je in december, januari en februari niet met je oldtimer de weg op. Rijd je in deze periode wél met je oldtimer, dan betaal je alsnog het volledige tarief aan wegenbelasting. Voor alle overige oldtimers geldt dat je het volle wegenbelastingtarief betaalt moet worden. Hoeveel motorrijtuigenbelasting je precies betaalt bereken je eenvoudig op de website van de Belastingdienst.

Oldtimer regeling - Overzicht

Onderstaand overzicht laat zien wanneer je hoeveel wegenbelasting betaalt met een oldtimer:

Wegenbelasting oldtimer
Leeftijd oldtimerBenzineDiesel & LPG
t/m 25 jaarVol tariefVol Tarief
25 - 40 jaar25% wegenbelasting van vol tarief. Max. €120 per jaar Vol tarief
40 jaar en ouderGeen wegenbelastingGeen wegenbelasting

Wist je dat...De meeste mensen onnodig te vel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk hier grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken