Autoverzekering

Oldtimer regeling

Wanneer betaal je geen wegenbelasting oldtimer?

Je betaalt geen wegenbelasting als je een oldtimer hebt, die op 1 januari van het lopende jaar 40 jaar of ouder is. Is je auto 32 tot 40 jaar oud, dan kom je in aanmerking voor een kwarttarief. Je betaalt dan maar een kwart van de wegenbelasting die je per jaar zou betalen voor een benzineauto met hetzelfde gewicht, met een maximum van 127 euro per jaar.

Let op! Een oldtimerverzekering kun je niet online afsluiten! Neem hiervoor even telefonisch contact op met ons Service Team via 040-751 39 68. Zij helpen je dan om de best passende oldtimerverzekering te vinden en af te sluiten.

Voorwaarden kwarttarief

Kies je voor het kwarttarief, dan mag je in december, januari en februari niet met je oldtimer de weg op. Rijd je in deze periode wél met je oldtimer, dan betaal je alsnog het volledige tarief aan wegenbelasting. Voor alle overige oldtimers geldt dat je het volle wegenbelastingtarief betaalt moet worden. Hoeveel motorrijtuigenbelasting je precies betaalt bereken je eenvoudig op de website van de Belastingdienst.

Oldtimer regeling - Overzicht

Onderstaand overzicht laat zien wanneer je hoeveel wegenbelasting betaalt met een oldtimer:

Wegenbelasting oldtimer
Leeftijd oldtimerBenzineDiesel & LPG
t/m 32 jaarVol tariefVol Tarief
32 t/m 39 jaar25% wegenbelasting van vol tarief. Max. €127 per jaar Vol tarief
40 jaar en ouderGeen wegenbelastingGeen wegenbelasting
Vind nu de best passende autoverzekering voor je oldtimer!Vergelijk zelf het grootste aanbod verzekeraars online en bespaar gemiddeld tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken