Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Oldtimer verzekeren

Oldtimer verzekeren, waarop letten?

Heb je een oldtimer, dan ben je hier natuurlijk heel zuinig en wil je deze ook goed verzekeren. Maar een autoverzekering voor je oldtimer sluit je niet zomaar af. Verzekeraars stellen namelijk vrij hoge eisen voordat ze een oldtimer verzekering verstrekken. Om in aanmerking te komen voor een oldtimer verzekering moet je auto namelijk aan de volgende eisen voldoen:

  • Hij mag niet te zwaar zijn (max. 3.500 kilo)
  • Je auto moet een bepaalde leeftijd hebben (meestal minimaal 25 jaar)
  • Je mag niet te veel kilometers rijden per jaar (max. 7.500 kilometer)
  • Je auto heeft een bepaalde taxatiewaarde

Let op! Een oldtimerverzekering sluit je niet online af. Neem hiervoor even telefonisch contact op met ons Service Team via 040-751 39 68. Zij helpen je dan om de best passende oldtimerverzekering te vinden en af te sluiten!

Soorten oldtimerverzekeringen

Je oldtimer verzeker je met dezelfde dekking als een normale autoverzekering. Je hebt ook voor je oldtimer de keuze uit drie dekkingen:

  • WA verzekering
  • WA + beperkt casco autoverzekering
  • All risk autoverzekering

WA verzekering voor oldtimer

De WA verzekering is minimaal verplicht en vergoed alleen de schade die je met je oldtimer toebrengt aan anderen. Eigen schade aan je oldtimer wordt bij deze dekking dus niet vergoed. Omdat een oldtimer een kostbaar bezit is, is deze autoverzekering dus niet aan te raden.

WA + beperkt casco autoverzekering voor oldtimer

Deze dekking is iets uitgebreider dan de WA verzekering. Met de beperkt casco verzekering is namelijk ook schade aan je eigen oldtimer door inbraak, diefstal, brand, storm en ruitschade gedekt. 

All risk autoverzekering voor oldtimer

Dit is de meest uitgebreide dekkingsvariant die er is en voor oldtimers ook echt aan te raden. De all risk autoverzekering biedt namelijk dekking voor schade aan je eigen oldtimer, ook als je die zelf veroorzaakt. Behalve als je dit met opzet doet of onder invloed bent.

Nog net geen oldtimer verzekeren

Is je auto nog net geen oldtimer en moet je dus nog even een ‘normale’ autoverzekering afsluiten? Betaal dan niet onnodig te veel voor je autoverzekering! Vergelijk hiervoor snel en makkelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online. Zo zie je in één oogopslag waar je het goedkoopste uit bent voor de best passende dekking.

Wist je dat...
De meeste mensen onnodig te vel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk hier grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken