Contact

Polisnummer autoverzekering

Wat is het polisnummer van mijn autoverzekering en waar vind ik het?

Het polisnummer is een unieke, persoonlijke code waaronder je autoverzekering staat geregistreerd bij je verzekeraar of tussenpersoon. Het polisnummer staat vermeld op het polisblad van je verzekeraar. Je hebt het polisnummer nodig als je bijvoorbeeld wijzigingen in je autoverzekering wilt doorgeven, schade wilt melden of als je de autoverzekering gaat opzeggen.

Polisnummer autoverzekering opzoeken op polisblad

Ga je een autoverzekering afsluiten? Dan ontvang je het polisblad van de verzekeraar op het moment dat je aanvraag is geaccepteerd. Op het polisblad staan de gegevens van je verzekering, dus ook je polisnummer. Ook is het polisblad een akte waarin de verzekeringsovereenkomst wordt vastgelegd.

Tegenwoordig ontvang je de polis bijna altijd digitaal per mail. Raak je die kwijt, dan is de polis altijd nog op te vragen in de online omgeving van je verzekeraar. Op het polisblad staan normaal gesproken de volgende zaken:

  • Gegevens van de verzekeraar en verzekeringnemer, dus ook je polisnummer.
  • Omschrijving van het verzekerde risico
  • De ingangsdatum
  • Verzekeringsduur
  • De hoogte van de premie
  • Schadevrije jaren
  • Het verzekerde bedrag
  • Het eventuele eigen risico

Na het eerste verzekeringsjaar, ontvang je elk jaar opnieuw een polisblad voor je autoverzekering met de nieuwe premie, je nieuwe aantal schadevrije jaren etc.

Tip! Check elk jaar of je huidige verzekeraar nog wel een goede en goedkope autoverzekering voor jou biedt. Door over te stappen kun je elk jaar mogelijk een leuk bedrag besparen.

Polisnummer autoverzekering op groene kaart

Het polisblad is niet de enige plek waar je polisnummer staat vermeld. Je vindt het polisnummer van je autoverzekering namelijk ook op de groene kaart van je autoverzekering. Onder punt 4 op deze kaart staat je polisnummer vermeld, met de landcode NL-181.

Een betaalbare autoverzekering afsluiten?Belangrijk is dat de verzekering past bij jou en je auto en dat je niet te veel betaalt! Vergelijk daarom het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl. Autoverzekeringen vergelijken
;