Autoverzekering

Autoverzekering niet betaald

Wat als je de autoverzekering niet betaald?

Als de premie van je autoverzekering niet kan worden afgeschreven ontvang je binnen 14 dagen een betalingsherinnering. Het openstaande bedrag moet je dan zélf naar de autoverzekeraar overmaken. Doe je dat niet binnen 30 dagen, dan kan de verzekeraar je dekking opschorten. Dit betekent dat je niet meer verzekerd bent en dus ook niet met je auto de openbare weg op mag.

Betaal je de autoverzekeringspremie normaal altijd per acceptgiro, dan stuurt de verzekeraar je eerst een herinnering als je de autoverzekering niet betaald. Betaal je deze herinnering niet binnen de gestelde termijn, dan schort de verzekeraar je dekking na 30 dagen op.

Autoverzekering niet betaald – Dekking opgeschort

Ook als je dekking is opgeschort moet je evengoed nog betalen. Behalve de opschorting van je dekking brengt de verzekeraar ook incassokosten in rekening. Je ontvangt dan eerst een aanmaning. Betaal je binnen de gestelde periode de volledige premie plus de incassokosten, dan ben je weer gewoon verzekerd. Heb je de premie 14 dagen na de aanmaning nog steeds niet betaald, dan kan de verzekeraar je autoverzekering met terugwerkende kracht beëindigen. Dit wordt ook wel royement wegens wanbetaling genoemd.

Let op: Je dekking kan nooit met terugwerkende kracht worden hersteld. Heb je schade gereden in de tijd dat je dekking is opgeschort, dan kun je deze dus niet claimen bij de verzekeraar.

Autoverzekering niet betaald - Gevolgen

Als de verzekeraar de autoverzekering beëindigd, wordt hiervan melding gemaakt in het register van de Stichting CIS. Dit register wordt door verzekeraars gecontroleerd als je een aanvraag doet voor een verzekering. Met een CIS-registratie wegens wanbetaling is het vaak moeilijker om later een nieuwe autoverzekering af te sluiten.

Wist je dat...De meeste mensen nog altijd onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken