Autoverzekering

Quad verzekeren

Waarop letten bij quad verzekeren?

Heb je een quad of ben je van plan er binnenkort een te kopen? Voordat je hiermee de openbare weg op gaat, ben je verplicht een quad verzekering af te sluiten. Een quad kun je voor twee verschillende weguitvoeringen verzekeren:

  • Quad verzekeren als auto
  • Quad verzekeren als bromfiets

Tip! Ben je op zoek naar een passende en voordelige quad verzekering? Neem dan even contact op met ons Service Team via 040 751 3968. Zij helpen je zoeken naar een goede en passende quad verzekering, zodat je snel en goed verzekert de weg op kunt met je quad.

Quad verzekeren als auto

Is een quad standaard aangepast aan de wettelijke voorschriften qua verlichting, claxon en kilometerteller? Dan mag je met je quad op de openbare weg rijden. Je quad heeft dan wel een kenteken nodig en je moet je aan dezelfde regels houden als een automobilist. Ook betaal je je motorrijtuigenbelasting en moet je een quad verzekering afsluiten. Om op deze quad te mogen rijden moet je minimaal 18 jaar en in het bezit van een rijbewijs zijn.

Quad verzekeren als bromfiets

Er zijn ook quads die voldoen aan de eisen van een bromfiets. De quad heeft dan een vermogen van maximaal 50 cc en een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Deze quad mag je al besturen als je 16 jaar of ouder bent en in het bezit van een bromfietscertificaat. De quad kan worden verzekerd als bromfiets.

Kosten quad verzekering

Hoeveel een quad verzekering kost hangt naast de weguitvoering af van de verzekeraar die je kiest. Goed vergelijken is altijd verstandig. Je kan er vele tientallen euro’s per jaar mee besparen. Meestal is het mogelijk een normale autoverzekering of bromfietsverzekering af te sluiten voor je quad. Maar er zijn ook verzekeraars die speciale quad verzekeringen aanbieden.

Vind snel en makkelijk de goedkoopste autoverzekering!Vul je kenteken in en kies de dekking die je wenst. Wij laten je vervolgens de beste autoverzekeringen zien tegen de scherpste premies! Goedkope autoverzekering