Autoverzekering

Auto schorsen

Hoe auto schorsen?

Ga je een tijdje niet in je auto rijden, dan kun je het kenteken van je auto schorsen bij het RDW. Na het schorsen van je auto betaal je geen wegenbelasting en premie voor je autoverzekering meer en is je auto niet APK plichtig. Ideaal dus als je een tijdje niet meer in je auto rijdt en wilt besparen op je kosten.

Let op! Met een geschorste auto mag je niet de weg op en deze mag ook niet op de openbare weg staan!

Kosten auto schorsen

Schorsen van je kenteken doe je eenvoudig zelf online op de website van de RDW. Maar je schorst je auto ook via een keuringsstation, een kentekenloket of een RDW-balie. De kosten hiervan verschillen, maar voor het schorsen van een auto tot 15 jaar oud betaal je ongeveer 75 euro. Het is dus niet altijd voordelig om je auto te schorsen. Voor een korte periode loont het zich meestal niet. Kijk hier van te voren dus even goed naar!

RDW Auto schorsen kosten
Kosten auto schorsen1 jaar2 jaar3 jaar
Aanvraag normaal tarief€ 73,10€ 97,20€ 121,30
Aanvraag laag tarief€ 24,10€ 48,20€ 72,30
Verlengen€ 120,10€ 48,20€ 72,30


Auto schorsen, vergeet je verzekering niet!

Als je het kenteken van je auto schorst wordt dit automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst. Het stopzetten van de wegenbelasting gaat dus vanzelf. Dit geldt níet voor je autoverzekering. Deze moet je zelf  stopzetten. Om je verzekering op te zeggen stuur je een kopie van het schorsingsbewijs naar je verzekeraar. 

Hoe lang auto RDW schorsen?

Een schorsing van je auto geldt voor één jaar. Daarna loopt deze automatisch af. De schorsing eerder opheffen kan en mag natuurlijk altijd. Dit is gratis en doe je ook via de website van de RDW. Zodra je schorsing is afgelopen betaal je wel weer wegenbelasting. Ook is het belangrijk dat je auto vanaf dat moment weer gewoon verzekerd is.

Je schorsing verlengen is ook een mogelijkheid. Dit kan vanaf zes weken vóór je schorsing afloopt. Dit kost 24,10 euro voor een heel nieuw jaar en doe je ook makkelijk online.  

Auto schorsen afgelopen - Vergelijk je verzekering!

Is de schorsingsperiode afgelopen en besluit je om weer in je auto rond te rijden? Zorg dan dat alles weer goed is geregeld. Zorg op tijd voor een APK keuring en sluit een passende autoverzekering af. Dit is meestal niet dezelfde autoverzekering van vóór je schorsing. De auto is namelijk ouder en verzekeraars hebben waarschijnlijk hun premies en voorwaarden aangepast. Je kunt daarom beter altijd even je autoverzekering vergelijken. Op die manier zie je snel en makkelijk waar jij je auto het goedkoopst verzekerd en de beste voorwaarden krijgt.       

RDW schorsen - Vergeten te verlengen

Soms vergeten mensen de schorsingsperiode te verlengen bij de RDW. Probeer dit écht te voorkomen! Is je schorsing afgelopen, dan moét je auto namelijk APK gekeurd én verzekerd zijn. Wanneer dat allebei niet is, riskeer je twee boetes. En deze staan niet in verhouding met de kosten die verlengen van de schorsing met zich meebrengen. Zet de einddatum van je schorsing dus met hoofdletters in je agenda.

Wist je dat...De meeste mensen betalen nog altijd onnodig te veel voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Goedkoopste autoverzekering